De mensengenezer

De mensengenezer - Koen Peeters | Fthsonline.com

...omen om de ziel van dat gebied onder woorden te brengen ... Recensie: De mensengenezer 📖 De Leesclub van Alles ... . de mensengenezer. boeken van koen peeters Fijne motoriek (poëzie, 2006) Grote Europese roman (roman, 2007) De bloemen (roman, 2009) Duizend heuvels (roman, 2012) Miavoye. Op bedevaart naar Paul van Ostaijen (samen met Pascal Verbeken, Koen Broucke en Peter Holvoet-Hanssen, 2014) Koen Peeters De mensengenezer Roman De mensengenezer door Koen Peeters Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je a ... In De mensengenezer bedrijft Peeters literaire magie | De ... ... .com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. De ECI Literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek van het afgelopen jaar gaat naar De mensengenezer van Koen Peeters. De prijs, die wordt toegekend door een vakjury bestaande uit Nederlandse en Vlaamse beroepsrecensenten, werd dit jaar voor de 31e keer uitgereikt in Theater aan het Spui in Den Haag. Naast een geldbedrag van 50.000 euro... Met veel interesse beluisterde ik vorige maand een gesprek dat Pieter van der Wielen met Koen Peeters over De mensengenezer voerde. Het verhaal over de boerenzoon Remi Devisch die niet voor het boerenbestaan koos, maar jezuïet werd en vervolgens naar de voormalige Belgische kolonie Congo in Afrika afreisde, krijgt een pendant in een parallel verhaal over de tocht van Peeters naar datzelfde ......

INFORMATIE

AUTEUR
Koen Peeters
DIMENSIE
12,24 MB
BESTANDSNAAM
De mensengenezer.pdf

OMSCHRIJVING

Een verdwijnend boerenbestaan, een koloniaal en schuldbeladen verleden en in het menselijk hart een rusteloos verlangen naar het onbekendeDe jonge Remi, voorbestemd om zijn vader als boer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. Zijn oom fluistert hem vreemde, hevig beroerende verhalen in over de oorlog, over een geest en over een zwarte soldaat.Als Remi meedeelt dat hij een roeping heeft en zal intreden in een strenge kloosterorde, begrijpt niemand hem. In het klooster wordt zijn persoonlijkheid hertekend: hij mediteert en studeert hardnekkig, vervreemdt nog meer van zijn familie en zoekt de stilte in zichzelf. Maar de daimon in hem zwijgt niet. Wanneer een leraar hem vertelt over Congo en zijn ervaringen daar, schreeuwt een ongrijpbare hunkering Remi toe.De mensengenezer is een stilistisch fonkelend boek dat een rijke en complexe geschiedenis en cultuur evoceert.Als de braambessen rijp waren zaten die vol zwart bloed, geloofde ik. Alleen al door die zwarte gedachte durfde ik geen braambessen meer te eten. Als het hard waaide over de velden, altijd vanuit het westen, dan dacht ik ook aan de geest.

Wil je het boek lezen?De mensengenezer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koen Peeters. Lezen De mensengenezer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN