Het winterkoninkje

Het winterkoninkje - Stephen Moss | Fthsonline.com

...rischool Het Winterkoninkje is de oudste openbare montessorischool van Nederland ... Romantische Bed and Breakfast Het Winterkoninkje Noord ... ... . In 1922 wist de socialistische wethouder Polak, die in Londen een lezing van Maria Montessori had bijgewoond, de Amsterdamse gemeenteraad ervan te overtuigen dat montessori-onderwijs ook toegankelijk moest worden voor arbeiderskinderen (tot die tijd was het montessori-onderwijs particulier, en ... Het mannetje maakt meerdere nesten, waarna het vrouwtje uiteindelijk één nest uitkiest om in te broeden. Als het vrouwtje op de eieren zit, probeert het mannetje een ander vrouwtje te ... Winterkoning | Natuurpunt ... . Als het vrouwtje op de eieren zit, probeert het mannetje een ander vrouwtje te lokken in één van de andere nesten. De jongen zitten 15-19 dagen op het nest en worden tot 18 dagen na uitvliegen nog gevoerd door beide ouders. Het winterkoninkje is een 8 cm klein en levendig vogeltje met een luide zang. Lees alles over het nest, broedgedrag, voedsel en de verspreiding van de l...

INFORMATIE

AUTEUR
Stephen Moss
DIMENSIE
5,47 MB
BESTANDSNAAM
Het winterkoninkje.pdf

OMSCHRIJVING

Het winterkoninkje is de opvolger van Stephen Moss' alom bejubelde vogelklassieker Het roodborstje (getipt door De Wereld Draait Door).Het winterkoninkje is de opvolger van Stephen Moss' alom bejubelde vogelklassieker Het roodborstje. Een heerlijk lees-, kijk- en bladerboek vol schilderijen, tekeningen en gedichten.We volgen in Het winterkoninkje een jaar in het leven van dit kwieke vogeltje met zijn opvallende wipstaart en kenmerkende heldere en expressieve zang.Wil je een winterkoninkje in het wild spotten, dan is goed opletten een must: vanwege zijn geringe omvang, frêle bouw en wat nerveuze voorkomen lijkt het winterkoninkje soms meer op een schuw muisje dan op een vogeltje. In Engeland – Stephen Moss' natuurlijke habitat – staat het winterkoninkje bekend als de gewoonste vogel van het land. Men vermoedt dat er maar liefst acht miljoen broedkoppels voorkomen.Het winterkoninkje van Stephen Moss is met zijn prachtige vormgeving, rijkheid aan beelden en meeslepende schrijfstijl allerminst een alledaags boek. Voor wie van Het roodborstje genoten heeft is het nieuwe boek van Moss een heerlijk vogelboek om zich aan te laven. Over Het roodborstje:"Een klein meesterwerk.' – Matthijs van Nieuwkerk"Heel lichtvoetig geschreven én wetenschappelijk. Ik vond het geweldig.' – Hans Dorrestijn"Prachtig vormgegeven en geïllustreerd. Niet alleen een literair cadeautje voor de vogelaar, maar zeker ook voor anglofielen zonder dure verrekijker.' – VPRO Gids"Alsof je naar een Britse natuurfilm kijkt.' – TrouwDe vertaling van Het winterkoninkje is van de hand van meestervertaler en dichter Robbert-Jan Henkes, befaamd om onder meer zijn Beatles-, Dylan-, Shakespeare- en Joyce-vertalingen.

Wil je het boek lezen?Het winterkoninkje in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stephen Moss. Lezen Het winterkoninkje Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN