Leven met zelfdoding

Leven met zelfdoding - Jolien van der Kooij | Fthsonline.com

...ig mensen bereid te vinden dit te doen is samenwerking gezocht met Jolien van der Kooij, docent aan de uitvaartvakopleidingen en Wouter de Jonge, uitvaartondernemer ... Boek: Leven met zelfdoding - karinkoolen.com ... . Als een dierbare door zelfdoding om het leven is gekomen lopen nabestaanden er vaak tegenaan: het is lastig erover te praten. Door schuldgevoelens, maar ook doordat de omgeving geen raad weet met de vragen. In 2018 maakten 1.829 mensen in Nederland een einde aan hun leven. Dit is een daling ten opzichte van het jaar ervoor. Ook onder jongeren tussen de tien en twintig jaar is het aantal zelfdodingen gedaald. 51 jongeren maakten in 2 ... Leven met zelfdoding - Startpagina | Facebook ... . Dit is een daling ten opzichte van het jaar ervoor. Ook onder jongeren tussen de tien en twintig jaar is het aantal zelfdodingen gedaald. 51 jongeren maakten in 2018 een einde aan hun leven. Bijna iedereen krijgt weleens te maken met iemand die het niet meer ziet zitten. Nu, 41 jaar, denk ik, wat heb ik allemaal meegemaakt in mijn leven, wat is er nog zo mooi om te blijven leven. hmmm, laat me denken: een niet zo fijne jeugd gehad, ( nooit gewaardeerd door mijn ouders voor wat ik deed ), een meisje leren kennen die zwaar aan de drugs was en mij heeft meegenomen daarin, mij een overdosis xtc pillen gegeven in combinatie met rattengif, dit door mijn eten gedaan ... Wie in Nederland vastloopt met een euthanasievraag, kan uitwijken naar België: pillen voor zelfdoding zijn daar zonder veel moeite zonder recept te verkrijgen. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) adviseert personen om daar dodelijke medicijnen met behulp van leugens te halen. Het e-book Leven met zelfdoding, geschreven door Jolien van der Kooij, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Nabestaanden na zelfdoding vormen een risicogroep om zelf ook door zelfdoding om het leven te komen. Je kunt bang zijn voor 'herhaling' bij mensen waarmee je een sterke band hebt, zoals je kinderen. Je vreest dat zij zelfdoding nu ook als een mogelijke oplossing zien voor hun problemen. Dit kan soms leiden tot overbeschermende reacties. 'Leven met zelfdoding, 60 brieven van nabestaanden over hun verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop' door Jolien van der Kooij, Wouter de Jonge - Onze prijs: €20,50 - Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen Gratis verzending....

INFORMATIE

AUTEUR
Jolien van der Kooij
DIMENSIE
11,15 MB
BESTANDSNAAM
Leven met zelfdoding.pdf

OMSCHRIJVING

Leven met zelfdoding 1e druk is een boek van Jolien van der Kooij uitgegeven bij Sinds 1883 Uitgevers. ISBN 9789078342007 Wat gebeurt er met je nadat je kind, je partner, je vader of moeder, een broer, zus of hele goede vriend zichzelf om het leven brengt? Hoe ziet je leven er na zo'n ingrijpende gebeurtenis uit? Dit boek hoopt antwoord te geven op die vragen. Het bestaat uit zestig brieven van mannen en vrouwen die in het verleden met zelfdoding van een dierbare te maken hebben gehad. In hun brieven richten ze zich tot een - voor hen onbekende - lotgenoot. Iemand die onlangs hetzelfde heeft meegemaakt en die ze hopen te helpen door hun eigen ervaring te delen. De brieven van de nabestaanden gaan over hun verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop. Stuk voor stuk persoonlijk. Soms adembenemend, hartverscheurend, verschrikkelijk. Soms heel praktisch: met tips om het leven door te komen. Wij hopen dat heel veel mensen die nu met zelfdoding worden geconfronteerd er troost uit kunnen halen. Voor professionals biedt dit boek een inzicht in het leven van iemand na de zelfdoding van een naaste.

Wil je het boek lezen?Leven met zelfdoding in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jolien van der Kooij. Lezen Leven met zelfdoding Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN