Schorshuiden

Schorshuiden - Annie Proulx | Fthsonline.com

...se vrouw en gaat een arm, maar gelukkig bestaan tegemoet ... Schorshuiden - Chicklit.nl ... . In Schorshuiden is het een komen en gaan van personages, zoveel en zo snel elkaar opvolgend alsof ze niet werkelijk belangrijk zijn; in deze roman zijn er slechts bijfiguren. De personages zijn veel te vlak voor werkelijke conflicten en daardoor lijken het vooral pionnen om de geschiedenis te beschrijven. Annie Proulx: Schorshuiden. Veertien jaar na haar laatste boek komt deze Amerikaanse schrijfster met een monumentale roman: een eeuwen omvattend epos over een familie van gretige natuurverwoesters. Boeken en Schrijvers Nieuws Recensies Boekennieuws Sch ... Boeken en Schrijvers Nieuws Recensies Boekennieuws ... . Boeken en Schrijvers Nieuws Recensies Boekennieuws Schorshuiden van Annie Proulx. Paperback. Vertaalde literatuur. Altijd tot 12% naar het goede doel dat jij als klant zelf kiest. Schorshuiden. René en Charles, twee berooide jonge Fransen, emigreren in de zeventiende eeuw naar Nieuw-Frankrijk, op zoek naar een betere toekomst. Ze beginnen hun leven in Noord-Amerika, beiden als lijfeigenen en kappen de machtige bossen. Al snel lopen hun levens uiteen. Edna Annie Proulx (uitspraak "proe") (Norwich, Connecticut, 22 augustus 1935) is een Amerikaans journaliste en schrijfster.. Proulx begon na haar studie haar carrière als journaliste en ging pas op latere leeftijd romans en korte verhalen schrijven.. Haar tweede roman, The Shipping News, won de Pulitzerprijs in de categorie fictie en de National Book Award voor fictie in 1994. Schorshuiden van Annie Proulx is zo'n verhaal. De lezer moet er even goed voor gaan zitten: met 791 pagina's en een enorme lijst met personages (tip: leg een stamboom aan) is het niet een verhaal dat je op een namiddag even leest, maar je wordt bes...

INFORMATIE

AUTEUR
Annie Proulx
DIMENSIE
6,87 MB
BESTANDSNAAM
Schorshuiden.pdf

OMSCHRIJVING

René en Charles, twee berooide jonge Fransen, emigreren in de zeventiende eeuw naar Nieuw-Frankrijk, op zoek naar een betere toekomst. Ze beginnen hun nieuwe leven in Noord-Amerika, beiden als lijfeigenen, en kappen daar de machtige bossen. Al snel lopen hun levens uiteen. De zachtaardige René trouwt een indiaanse vrouw en gaat een arm maar gelukkig bestaan tegemoet. De nietsontziende Charles daarentegen doet alles om een fortuin te vergaren. Hij trouwt een Nederlandse en weet een groot hout- en pelsimperium op te bouwen. Terwijl hun kinderen, hun kindskinderen, en de kinderen van hun bondgenoten en vijanden hun levens leiden, worden de Noord-Amerikaanse wouden steeds verder uitgedund.

Wil je het boek lezen?Schorshuiden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annie Proulx. Lezen Schorshuiden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN