Het geweld van geld

Het geweld van geld - Antoon Vandevelde | Fthsonline.com

...blik werpt op hoe geld de wereld doet draaien ... 'Om het geweld tussen jongeren te bestrijden, moeten we in ... ... . Het geweld van geld treft vooral de zwakken. In het vijfde hoofdstuk presenteren we daarom de ethische ideeën die de achtergrond vormen van het bestaande systeem van organisatie van maatschappelijke solidariteit, namelijk de sociale zekerheid. We stellen hierbij de vraag naar de wenselijkheid om dat systeem Hoe kunnen we geld inzetten voor een betere toekomst? Hebzucht, de zucht naar rijkdom, welvaart en succes lijken de wereld te sturen. De logica van het geld is het hoogste goed. ... PDF LC - Het geweld van geld - Drukklaar ... . De logica van het geld is het hoogste goed. Maar hoe zit het met de menselijke maat? Is er nog ruimte voor ethiek en het goede in onze economie? Kom luisteren naar de visie van filosoof van de economie Antoon Vandevelde en kom er achter dat morele ... Geld & Geweld Wisselwerking tussen geweld en financiële problemen in de ... Om hen te helpen bij het loskomen van geweld en perspectief te bieden voor de toekomst, moet er binnen de (gewelds)hulpverlening meer aandacht komen voor financiële zelfredzaamheid van cliënten. Het overgrote deel van de xtc-pillen in de Verenigde Staten wordt in Brabant gemaakt. Met de definitie van de Van Dale in het achterhoofd is er geen ontkomen aan: Nederland is een narcostaat. In het drieluik DRUGS | GELD | GEWELD werpen we ons aan de hand van drie verschillende thema's in de vaderlandse narco-economie. Het belangrijkste doel van deze training is deskundigheidsbevordering op het gebied van financiële problemen bij cliënten in de (gewelds)hulpverlening. De training biedt verdieping en handvatten aan u als hulpverlener. Kwetsbare gezinnen en (jong)volwassenen die geweld in een afhankelijkheidsrelatie hebben meegemaakt, hebben vaak financiële problemen: chronische armoede, fikse schulden en ... Afgelopen jaar kwam van hem het boek Het geweld van geld uit waarin hij een unieke blik werpt op hoe geld de wereld doet draaien. Deelname kost € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en PV Radboud-leden gratis. Het geweld van geld; €14,99 . ISBN 9789401445689 Uitgever Lannoo Campus Druk vanaf 1e Verschenen 09-10-2017 Taal Nederlands Bladzijden 178 pp. Bindwijze Ebook EPUB Rubriek Filosofie. Het geweld van geld Antoon Vandevelde Op zoek naar de ziel van de economie. Wat is de waarde van het kapitalisme in onze ... 'Om het geweld tussen jongeren te bestrijden, moeten we in de wereld van een messentrekker stappen' Opinie Om het messengeweld onder jongeren te bestri...

INFORMATIE

AUTEUR
Antoon Vandevelde
DIMENSIE
11,14 MB
BESTANDSNAAM
Het geweld van geld.pdf

OMSCHRIJVING

Wat is de waarde van het kapitalisme in onze tijd?Zijn westerlingen de armen op de wereld iets verschuldigd?En loont het eigenlijk wel om eerlijk te zijn?Ethiek en economie staan haaks op elkaar, zo wordt vaak gezegd. De zucht naar rijkdom en de logica van de winst verbinden mensen, maar zetten ze ook tegen elkaar op. De ideeën van rechtvaardigheid en solidariteit lijken daarbij in het gedrang te komen. Maar tegelijkertijd willen mensen ook iets betekenen voor anderen, en is hun morele verontwaardiging vaak een machtiger drijfveer dan eigenbelang.In dit boek beschrijft filosoof en econoom Antoon Vandevelde zijn zoektocht naar de rol van ethiek in onze economische wereld. Gesteund door inzichten van de grote denkers gaat hij in op enkele controversiële kwesties: van de discussie rond het basisinkomen over de vraag of draagmoederschap zomaar in contracten en geldsommen kan worden vastgelegd, tot heikele thema's als extreme managerslonen.Het geweld van geld biedt een unieke blik op hoe geld de wereld doet draaien, maar bovenal op hoe we het kunnen aanwenden voor een betere toekomst.

Wil je het boek lezen?Het geweld van geld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Antoon Vandevelde. Lezen Het geweld van geld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN