Meer dan een mens kan doen

Meer dan een mens kan doen - t. Lathouwers | Fthsonline.com

...leden hebben, een hart onder de riem te steken: u kunt meer dan u denkt ... Meer dan een mens kan doen | Boek.be ... . Hans C. Moolenburgh sr. - een van Nederlands meest vooraanstaande artsen op het gebied van complementaire kankerbehandeling - verzamelt in dit boek alle kennis die hij in meer dan vijftig jaar praktijkervaring ... Een mooie illustratie van die menselijke kwaliteit is dat we in een paar honderd jaar, op de eeuwigheid afgemeten niet meer dan een fractie van een seconde, als mensheid in staat zijn gebleken een aantal inzichten te verwerven in de manier waarop niet alleen onze wereld, maar zelfs het complete universum werkt - we hebben natuurwetenschappelijke wetmatigheden ontdekt die tijdloze gelding ... Bestel Meer dan een mens kan doen Voor 23:00 besteld, morgen in hui ... Wat kan ik doen tegen een coronaboete? - NRC ... ... Bestel Meer dan een mens kan doen Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies 28 januari 2014. Sinds de eerste kat zijn schattige klauwen in ons zette zo'n 9.500 jaar geleden, is de mens verliefd op katachtigen. Vandaag de dag leven er meer dan 80 miljoen katten in de Verenigde Staten bij mensen thuis, met naar schatting drie katten per hond op de rest van de wereld. Ik vind het een idiote term. Het is een modeterm Een beetje om je 'verhefener' te voelen dan iemand die dat niet is (volgens jou dan). Maargoed: iedereen is een mens en iedereen heeft gevoel. De een uit zich alleen anders of meer dan de ander. Maar als je iemand niet mag wil dat nog niet zeggen dat die geen gevoel heeft. Je kan geen rechten aan het advies ontlenen. Maar stel dat het tot een rechtszaak komt, dan moet de rechter wel rekening ermee houden. Je kunt zelf een klacht indienen bij het College, maar ook de ondernemingsraad kan dat doen. Bijvoorbeeld wanneer de zaken voor werknemers met een tijdelijk contract niet goed geregeld zijn. "De eerste mens die kan multitasken, ... deed er meer dan anderhalf keer zo lang over. ... die je gewoon op je werk, achter je bureau, kan doen. Je kiest een object om naar te kijken. 'Meer dan een mens kan doen', van Ton Lathouwers, is vertaald in het Engels. Deze vertaling is recent verschenen! Op de site van de uitgever is te lezen: In his Zen Talks Emeritus Professor Ton Lathouwers (1932) combines in a modern and informal way both Eastern and Western literary and spiritual traditions - the intercultural […]...

INFORMATIE

AUTEUR
t. Lathouwers
DIMENSIE
11,50 MB
BESTANDSNAAM
Meer dan een mens kan doen.pdf

OMSCHRIJVING

De zentoespraken (teisho's) van de Nederlandse zenleraar Ton Lathouwers staan als een monument in de herinnering van ieder die ze bijgewoond heeft. Wie Ton Lathouwers hoort spreken, is meteen thuis. Hij biedt aanknopingspunten met inzichten die vaak al in ons rondwoelen, die we aanvoelen en bevroeden, maar die we nog nooit zelf hebben horen zeggen. Als geen ander weet Ton Lathouwers dat elk spreken echter hooguit een vinger kan zijn die wijst naar de maan. Toch schept hij met zijn zentoespraken voor velen een zeldzame, niet eerder ervaren duidelijkheid, die hij van hart tot hart aanreikt.??Ton Lathouwers spreekt altijd voor de vuist weg, puttend uit zijn zeer persoonlijke, soms intieme ervaringen en uit zijn tomeloze belezenheid. Hij hield de hier voor het eerst gepubliceerde zentoespraken in de tweede helft van de jaren negentig, tijdens een intensieve meditatieweek in De Oude Abdij te Drongen (België). Zij zijn in staat ons echt vertrouwd te maken met begrippen als 'het oorspronkelijk gelaat', 'hartsvertrouwen' en 'wijsheid-voorbij-alle-wijsheid'. Ze vertellen hoe het mysterie van het leven elk mens uitdaagt tot een volstrekt persoonlijk antwoord en dat ieder mens, zonder uitzondering, daartoe ook werkelijk alle ruimte heeft. Want iedereen is aanvaard zoals hij of zij is.??De genade van de wezenlijke ervaring berust niet op de willekeur van een God die bepaalt wie wel en niet gered worden. Integendeel. Die genade heeft alles te maken met het tomeloze, grenzeloze mededogen, dat in het Chinese boeddhisme vooral wordt gesymboliseerd door Kwan Yin (Kanzeon), de vrouwelijke gedaante van de bodhisattva van het mededogen. Het gaat om het diepe verlangen en de gelijktijdige zekerheid dat niets en niemand uit de boot valt. Dat alles gered wordt, gered ís, tot en met de laatste kiezelsteen. Die redding komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zij heeft op niet-causale wijze ook alles te maken met onze inzet daarvoor. Dat wordt prachtig uitgedrukt in het eerste vers van de bodhisattvagelofte: 'Hoe talloos de levende wezens ook zijn, ik beloof ze alle te redden.' Zo zit het met ons, ten diepste zijn wij die gelofte.

Wil je het boek lezen?Meer dan een mens kan doen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur t. Lathouwers. Lezen Meer dan een mens kan doen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN