Zuiderzeepad / druk ND

Zuiderzeepad / druk ND - Diederik Mönch | Fthsonline.com

...nes (16,8 km) Download GPX; Download route (pdf) Download kaart (pdf) Route details Zuiderzeepad Reviews (0) Zuiderzeepad Gids bestellen ... PDF Padberichten Zuiderzeepad december 2016 ... . Wilt u een gids van de route? Bekijk gidsen Problemen onderweg. Markering weg? Blokkade op de route? ... Zuiderzeepad (Paperback). Lange-afstand wandelpad 8: Enkhuizen - Stavoren via Amsterdam - 400 km. Wandelen door het natte hart van NederlandMet... Zuiderzeepad. We hebben een paar etappes gelopen en tot nu toe bevalt het erg goed. De kaartjes zijn erg duidelijk! Wel vraag ik me af of het geen t ... Wandelgids 8 LAW Zuiderzeepad | Wandelnet | 9789071068973 ... ... . We hebben een paar etappes gelopen en tot nu toe bevalt het erg goed. De kaartjes zijn erg duidelijk! Wel vraag ik me af of het geen tijd wordt voor een nieuwe druk. Deze is van 2007 en er zal ondertussen wel heel wat veranderd zijn! ★★★★★ door J.Stigter 1 juli 2013 Na het ontwikkelen van een route kan er altijd iets wijzigen. Het is dan ook goed om voor vertrek even de actuele route te bekijken of de wijzigingen op de gids mee te nemen. Zuiderzeepad / druk ND van D. Monch,Jim Mönch,J. Monch uit het genre Reizen & Talen kopen? Deze gids is uw trouwe reisgenoot voor het Zuiderzeepad. Dit Lange-Afstand-Wandelpad neemt u...

INFORMATIE

AUTEUR
Diederik Mönch
DIMENSIE
3,51 MB
BESTANDSNAAM
Zuiderzeepad / druk ND.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland is een echt waterland. Wandelen op het Zuiderzeepad (LAW 8) betekent kilometers genieten van prachtige uitzichten op het IJsselmeer, monumentale (Hanze)stadjes als Enkhuizen en Kampen en lopen over speciaal voor de wandelaar opengestelde dijken.De 490 kilometer lange route rond het 'Gouden Hart van Nederland' biedt - letterlijk - zicht op de gemeenschappelijke strijd tegen het water van de gebieden rond de voormalige Zuiderzee. Doorbraakkolken, stoomgemalen, sluizen en molens herinneren aan die strijd. Na weer een grote overstroming was het aan het begin van de 20ste eeuw genoeg: de aanleg van de Afsluitdijk betekende het einde van de zoute binnenzee. 40% van de zee werd polder. Kolonisten bevolkten de polders en zetten er bedrijven op. De waterbeheersing bracht Nederland veiligheid en internationale faam. En het IJsselmeer? Dat is nu een internationaal vogelgebied van grote importantie, het belangrijkste zoetwater-'wetland' van Noordwest-Europa voor overwinterende watervogels. Trek uw wandelschoenen aan en luister onderweg naar de vogels, voel de wind op de Afsluitdijk, snuif de geur van vis op in de vissersdorpen, hoor het klapperen van de zeilen van de botters in de havens... Vaak dichtbij, soms iets verderaf, maar de voormalige Zuiderzee blijft uw gids op dit pad. Het Zuiderzeepad is in twee richtingen bewegwijzerd met een wit-rode markering.

Wil je het boek lezen?Zuiderzeepad / druk ND in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diederik Mönch. Lezen Zuiderzeepad / druk ND Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN