Kinderen van Kaageiland

Kinderen van Kaageiland - Kristine Groenhart | Fthsonline.com

... Kristine Groenhart • Boek • paperback ... Veerpont Kaag naar Kaageiland - Bollenstreek ... . Samenvatting . Marjolein begint aan het laatste trimester van haar eerste jaar op meisjeskostschool Mulberry House. Restaurant 't Kompas is gelegen op Kaageiland midden in de Kagerplassen. Vanaf ons terras aan het water heeft u een wijds uitzicht over de Kaag. Aan onze grote steiger kunt u aanleggen voor een heerlijke lunch of diner. Ook voor een kopje koffie bent u van hartelijk welkom. Dé perfecte locatie voor uw bedrijfsuit ... Kinderen van Kaageiland - Kristine Groenhart ... ... . Dé perfecte locatie voor uw bedrijfsuitje, bruiloft of relatie event. Kristine Groenhart Kinderen van Kaageiland Querido. Revisor 25 Querido. Arnon Grunberg Bij ons in Auschwitz Querido. K. Schippers Andermans wegen Querido. Annie M.G. Schmidt Minoes Querido. Toon Tellegen Er is er maar één Querido. Marlene van Niekerk Agaat Querido. Arjen Duinker Akoestiek Querido. Kinderen van Kaageiland door Kristine Groenhart, EAN 9789021418353. Ontdek de geschiedenis van de kaasmakerij en wat de Boeren Leidse Kaas zo bijzonder maakt. Op de speciale kinderverdieping leren kinderen spelenderwijs hoe kaas gemaakt wordt. De lekkerste eigengemaakte kaassoorten! Wij sportcoaches van Sportbedrijf Kaag en Braassem hadden verschille... nde activiteiten op de planning staan binnen de tweesprong voor de kinderen in de gemeente. Helaas kunnen deze plannen geen doorgang hebben i.v.m. het coronavirus. Nu zijn de regels voor de jongste jeugd wat versoepeld en willen wij buiten toch nog wat beweging aanbieden voor kinderen in de meivakantie....

INFORMATIE

AUTEUR
Kristine Groenhart
DIMENSIE
6,25 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen van Kaageiland.pdf

OMSCHRIJVING

Een nostalgische familiegeschiedenis over het leven van een groot katholiek gezin op een klein Zuid-Hollands eilandRond 1670 arriveerden de eerste Loogmannen op het eiland De Kaag om er te werken en een gezin te stichten, een kleine tweehonderd jaar voor de Haarlemmermeerpolder werd drooggelegd. Generatie na generatie bleef op het eiland wonen en probeerde onder moeilijke omstandigheden het hoofd letterlijk en figuurlijk boven water te houden. Het waren landbouwers, melkveehouders en kruideniers.Anno 2020 leeft er nog één nazaat van deze grote familie in het ouderlijk huis en in de voormalige kruidenierswinkel, Het Witte Huis op De Kaag. Hoe wist de familie hier al die eeuwen te overleven en waarom trokken de leden van de laatste vooroorlogse generatie weg van het eiland?Kristine Groenhart sprak met de overgebleven familieleden, dook in archieven, wandelde en stapte op de fiets. Ze observeerde, las dagboeken, verzamelde verhalen en schreef een familiekroniek over een groot gezin zoals je dat bijna niet meer tegenkomt. Tijdens haar onderzoek stuitte ze op een familiegeheim dat een groot effect bleek te hebben op haar eigen gezin.

Wil je het boek lezen?Kinderen van Kaageiland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kristine Groenhart. Lezen Kinderen van Kaageiland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN