De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten

De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten - Bertus Fennema | Fthsonline.com

...ngse architecten Architect Cornelis Hermanus Eldering (Suameer 1854-Hoogkerk 1932) en zijn kleinzoon en ber ... bol.com | Bertus Fennema artikelen kopen? Alle artikelen ... ... ... Bouw aardbevingsbestendig ... De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten / cornelis Hermanus Eldering en Hindrik Eldering 1890-1990 : Friese Pers/Noordboek: 2015, 140pp, Gebonden: € 17,50: klaasboekenbaas: Lennep, J van: De gedichten van den schoolmeester met 300 illustraties van Anth de vries : icob: mooi boek: € 17,50: klaasboekenbaas: Katamidze, S. De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten . De Marne in beweging Groninger toparchitect A. ... De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten ... ... . De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten . De Marne in beweging Groninger toparchitect A.Th. van Elmpt . Uitgevers Friese Pers Boekerij Uitgeverij Noordboe, Het Nieuwe Kanaal. Top 33. De orchideeëntuin Totaal gesloopt Zilveren vleugels Nog lange niet Als het bloedt Staat van beleg. Het tijdschrift Groninger kerken van oktober 2016. 15 sep. 2019 - Bekijk het bord "Boeken" van lettyhartman op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Boeken, Tuin 10 en Inheemse planten. De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten Cornelis Hermanus Eldering en Hindrik Eldering. Architect Cornelis Hermanus Eldering (Suameer 1854-Hoogkerk 1932) ... Deze is door Bertus Fennema, schrijver van regionaal-historisch werk en oud-burgemeester van de gemeente Zuidhorn, opgetekend in het in 2015 verschenen boek 'De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten. Cornelis Hermanus Eldering en Hindrik Eldering'. De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten . De geschiedenis van Gremi . De kinderen van de NSB...

INFORMATIE

AUTEUR
Bertus Fennema
DIMENSIE
10,78 MB
BESTANDSNAAM
De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten.pdf

OMSCHRIJVING

Architect Cornelis Hermanus Eldering (Suameer 1854-Hoogkerk 1932) en zijn kleinzoon en beroepsgenoot Hindrik Eldering (Hoogkerk 1915-Leeuwarden 1993) hebben vooral in Friesland en Groningen een indrukwekkend en veelzijdig oeuvre nagelaten. Buiten deze twee noordelijkste provincies van ons land was Cornelis rond de wisseling van de negentiende en de twintigste eeuw ook een tiental jaren actief in Amsterdam. En ontwierp Hindrik onder meer gebouwen in de drooggelegde Wieringermeer en de Noordoostpolder. Cornelis en Hindrik werkten in een tijd dat de verzuiling nog een belangrijke rol speelde in de Nederlandse samenleving. Hun grote betrokkenheid bij de gereformeerde kerk zorgde ervoor dat zij voor deze geloofsgroep de nodige kerken en scholen mochten bouwen.Cornelis, die woonde en werkte vanuit Hoogkerk, deed dat in delen van de provincies Friesland en Groningen. Het werkgebied van de in Leeuwarden woonachtige Hindrik was veel groter, door hem ontworpen kerken staan op diverse plaatsen in het land. Veel hoogtepunten uit het oeuvre van de architecten Eldering treft u in dit boek aan. Zo was Hindrik onder meer verantwoordelijk voor het in die tijd spraakmakende imposante complex aan het Europaplein in Leeuwarden, bestaande uit het Eurohotel en de naastgelegen garage en appartementen. Terwijl Cornelis het nog altijd beeldbepalende postkantoor in Hoogkerk ontwierp. Twee van zijn ontwerpen zijn nu Rijksmonument: een rentenierswoning in Oostermeer en een villaboerderij in Suameer. Auteur Bertus Fennema uit Briltil schreef dit boek. Daarvoor werd hem veel informatie aangereikt door Siep Eldering (oomzegger van architect Hindrik Eldering), die ook verantwoordelijk is voor het beeldmateriaal in het boek. Het resultaat is een fraai overzicht van honderd jaar noordelijke architectuurgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bertus Fennema. Lezen De gebouwde erfenis van twee Fries-Groningse architecten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN