De hormoonfabriek

De hormoonfabriek - Saskia Goldschmidt | Fthsonline.com

...s meer dan dat. Hoofdpersoon en verteller is de oude bedrijfsdirecteur Mordechai 'Motke' de Paauw die zich op zijn sterfbed overgeleverd weet aan vrouwen die hij zijn leven lang heeft gedomineerd ... De hormoonfabriek van Saskia Goldschmidt | Boek en ... ... . De hormoonfabriek gaat over het leven van de succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, en zijn zakelijke relatie met de beroemde farmacoloog Rafael Levine. Mordechai wordt in de jaren 20, na de dood van zijn vader, algemeen directeur van een goedlopend slachtbedrijf en vleesfabriek. De Hormoonfabriek werd aanbevolen door het Nederlands Letteren Fonds in hun brochure: Ten Books from Holland, voor de London Bookfair 2013. Nederlands Letterenfonds De Hormoonfabriek werd door ... #100 - De Hormoonfabriek - deel 1 - Parel Radio - Podcast ... ... . De Hormoonfabriek werd aanbevolen door het Nederlands Letteren Fonds in hun brochure: Ten Books from Holland, voor de London Bookfair 2013. Nederlands Letterenfonds De Hormoonfabriek werd door Peter te Nuyl en Saskia Goldschmidt bewerkt tot een hoorspel van twaalf en een half uur, dat van september 2014 tot en met februari 2015 te horen was op NPO Radio 1, bij AVRO/TROS . "D...

INFORMATIE

AUTEUR
Saskia Goldschmidt
DIMENSIE
10,40 MB
BESTANDSNAAM
De hormoonfabriek.pdf

OMSCHRIJVING

Liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commercie en wetenschap, met bronsthormoon volgestopte fabrieksmeisjes en door testosteron voortgedreven kerels - De hormoonfabriek is een bloedstollend verhaal geïnspireerd op historische feiten, waarin het zicht op goed en kwaad soms wordt vertroebeld door de roes van de vooruitgang.De succesvolle ondernemer Mordechai de Paauw, Motke voor vrienden, kijkt terug op zijn leven terwijl hij in een bed ligt met een ijzeren rand, dat lijkt op de kooien waarin de proefdieren van zijn laboratorium werden opgesloten. Hij realiseert zich dat het hem niet gelukt is fatsoenlijk te leven. In de jaren twintig van de vorige eeuw stonden hij en zijn tweelingbroer Aron aan het begin van een adembenemend project. Samen met de beroemde hoogleraar en farmacoloog Rafael Levine richtten ze een bedrijf op, waarin het slachtafval van Motkes vleesfabriek gebruikt werd voor het ontwikkelen van hormoonpreparaten.De omstandigheden aan het begin van de onderneming zijn niet gunstig. Armoede en criminaliteit in de katholieke provinciestad, de klassenjustitie die in het interbellum gemeengoed is en het opkomend antisemitisme vormen een giftig mengsel. Maar Motke zet door, geen prijs lijkt te hoog. Als na de Tweede Wereldoorlog de balans wordt opgemaakt, blijkt dat niemand ongeschonden uit de strijd is gekomen.

Wil je het boek lezen?De hormoonfabriek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Saskia Goldschmidt. Lezen De hormoonfabriek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN