Rotterdam in voorbije dagen deel 4: Bruisend vertier in het Kruiskade-kwartier

Rotterdam in voorbije dagen deel 4: Bruisend vertier in het Kruiskade-kwartier - H. Romer | Fthsonline.com

...nline bij bol.com Gratis retourneren Rotterdam in voorbije dagen deel 4: Bruisend vertier in het Kruiskade-kwartier (0) 19,95 ... Rotterdam (books) | Product categories | Walgenbach Art ... ... . Herman Romer; ROTTERDAM IN VOORBIJE DAGEN - DEEL 2: KATENDRECHT OP DE GOLFSLAG VAN DE TIJD (0) 19,95. Tinus en Bep de Does; Rotterdam Het Oude en Nieuwe Westen Scheepvaartkwartier in de 20e eeuw (1) 18,90. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, ROMER, H. - BRUISEND VERTIER IN HET KRUISKADE-KWARTIER / dl 4 vd serie Rotterdam in voorbije dagen Bruisend vertier in het Kruiskade-kwartier | ISBN 9789028811324 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Romer, H. - Bruisend vertier in het Kruiskade-kw ... Boekwinkeltjes.nl ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Romer, H. - Bruisend vertier in het Kruiskade-kwartier / druk 1 BRUISEND ROTTERDAM. DEEL 1 EN 2. van der Meer & Schoep N.V. Rotterdam: Foto album met tekst: € 15,00: leeszaalvreewijk: ROMER, H. BRUISEND VERTIER IN HET KRU...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Romer
DIMENSIE
7,99 MB
BESTANDSNAAM
Rotterdam in voorbije dagen deel 4: Bruisend vertier in het Kruiskade-kwartier.pdf

OMSCHRIJVING

Het vooroorlogse Kruiskade-kwartier was een buitengewoon levendige wijk. Globaal gelegen tussen Stationsweg en Aert van Nesstraat, herbergde het zowel kleurrijke volksstraten als een keur van uitgaansgelegenheden. Ook als gezellig winkelkwartier genoot het populariteit.Film en toneel, revue, cabaret en variété wellen naar boven als de auteur verhaalt van de diverse theaters. En van de artiestencafés en -pensions, die in de herinnering voortleven. Bekende sterren doemen hierbij op. Onder hen Nico de Haas en Eduard Jacobs, Chrétienni en Koos Speenhoff, Louise Fleuron en Louis Davids, Louisette en Willy Derby, Marius en Fietje Spree.Ook internationale beroemdheden zoals Josephine Baker, Stan Laurel en Eddie Polo flitsen weer even voorbij.De romantiek van de vroegere Diergaarde, geboren uit een spoortuintje, komt niet minder aan bod. En onvergetelijk blijft de herinnering aan zo'n Koninginnedag in de Helmersstraat, lange tijd het hart van joods Rotterdam.Uit de mist van het verleden roept de auteur de sfeer op van een onweerstaanbaar brok Rotterdam.

Wil je het boek lezen?Rotterdam in voorbije dagen deel 4: Bruisend vertier in het Kruiskade-kwartier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Romer. Lezen Rotterdam in voorbije dagen deel 4: Bruisend vertier in het Kruiskade-kwartier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN