Catechismus van de Compassie

Catechismus van de Compassie - C. Berkvens | Fthsonline.com

...an deze kernwaarden en laat de schoonheid en invloed ervan op de Europese cultuur zien ... Catechismus van de compassie - 9789490708153 - De Fakkel ... . Dit boek bouwt voort op The charter for compassion, het handvest van compassie. Initiatiefneemster van het wereldwijde handvest was Karen Armstrong. Mededogen is de weg, zo leert ons deze kunstige catechismus van compassie." Annemiek Schrijver "Ik zou compassie willen omschrijven als het vermogen om je te verplaatsen in een ander. Als je dat kunt, maak je jezelf niet meer tot het middelpunt van het heelal. Het sti ... Catechismus van de Compassie door C. Berkvens, A. Alblas ... ... . Als je dat kunt, maak je jezelf niet meer tot het middelpunt van het heelal. Het stimuleren van compassie is volgens mij de oeropdracht van alle godsdiensten. Deze catechismus is géén cipier, maar een gids. De auteurs nemen de lezer mee op een rondreis door de Europese cultuur en laten de schoonheid en invloed zien van twaalf kernwaarden uit het christendom. De Catechismus van de compassie stoelt op het beste uit kunst, cultuur en godsdienst. Catechismus van de com...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Berkvens
DIMENSIE
9,39 MB
BESTANDSNAAM
Catechismus van de Compassie.pdf

OMSCHRIJVING

Deze catechismus, uitgegeven in full colour, is opgebouwd rond twaalf kernwaarden uit het christendom, waarvan mededogen, compassie, de centrale is. Zij vormen een eindeloze bron van inspiratie voor kunstenaars, denkers, schrijvers en zogenaamde gewone mensen. Deze catechismus is geen cipier, maar een gids. Ze toont de bijbelse wortels van deze kernwaarden en laat de schoonheid en invloed ervan op de Europese cultuur zien. Dit boek bouwt voort op The charter for compassion, het handvest van compassie. Initiatiefneemster van het wereldwijde handvest was Karen Armstrong. Volgens Armstrong is compassie 'meevoelen met de ander. Jezus heeft nooit gevraagd om achter doctrines aan te lopen, maar wel om je hart voor de medemens te openen. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.' Christiane Berkvens-Stevelinck (1946) studeerde geschiedenis en theologie. Ze is bijzonder hoogleraar Europese cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze academiepredikante van de Leidse Universiteit en remonstrants predikante in Rotterdam en Breda. In 2012 publiceerde zij ''Erfenis Europa. Toekomst van een stervende zwaan''.

Wil je het boek lezen?Catechismus van de Compassie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Berkvens. Lezen Catechismus van de Compassie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN