De Vrouw Van De Filosoof

De Vrouw Van De Filosoof - Philibert Schogt | Fthsonline.com

...le filosoof François Malmédy. Net op het moment dat een uitgever interesse toont, gaat Luuk er met een andere vrouw vandoor ... De vrouw van de filosoof - Philibert Schogt ... ... . Dan verschijnt zijn… Weekendlijstje: vrouwen in de filosofie. René Haerkens van den Brand . Lang niet iedereen is zich ervan bewust, maar onze geschiedenis kent vele vrouwen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in de filosofie. De vrouw van de filosoof, de nieuwste Schogt, leest net zo makkelijk weg als zijn voorgangers, maar toch is het van de drie romans de minste. Hoofdpersoon Vera heeft een jarenlange verhouding achter de rug met haar man Luuk, die ze ontmoet heeft bij haar studie fil ... bol.com | De vrouw van de filosoof (ebook), Philibert ... ... . Hoofdpersoon Vera heeft een jarenlange verhouding achter de rug met haar man Luuk, die ze ontmoet heeft bij haar studie filosofie. Ze hebben samen een zoon. De minderwaardigheid van de vrouw zit dus ook genesteld in mentale eigenschappen. Niets kan dit veranderen, omdat Aristoteles de "deugdzaamheid" karakteriseert als het vervullen van onze natuurlijke functie. In het geval van de vrouw kan zij dus wel deugdzaam zijn, maar enkel door een goede ondergeschikte te zijn. Eva Meijer wint Hypatia-prijs voor het beste filosofieboek van een vrouw Beeld RV. Met 'De soldaat is een dolfijn', heeft Eva Meijer vanmiddag de Hypatia-prijs gewonnen voor het beste ... De druiven zijn zuur voor Vera Samson. Jarenlang heeft zij haar vriend Luuk zowel emotioneel als financieel gesteund in zijn ambitie een boek te schrijven over de controversiële filosoof François Malmédy. Net op het moment dat een uitgever interesse toont, gaat Luuk er met een andere vrouw vandoor. Dan verschijnt zijn boek 'De pijngrens'. Feministische filosofie is filosofie vanuit een feministisch perspectief. Hierbij wordt getracht om met behulp van filosofische methoden de zaak van de vrouwenbeweging te ondersteunen, naast het bekritiseren of tegen het licht houden van traditionele filosofische opvattingen vanuit een vrouwelijk kader. Van echte feministische filosofie kan pas gesproken worden vanaf de 19e eeuw, maar dit ... De druiven zijn zuur voor Vera Samson. Jarenlang heeft zij haar vriend Luuk zowel emotioneel als financieel gesteund in zijn ambitie een boek te schrijven over de controversiële filosoof François Malmédy. Net op het moment dat een uitgever interesse toont, gaat Luuk er met een andere vrouw vandoor. Dan verschijnt zijn boek De pijngrens. Vera … De druiven zijn zuur voor Vera Samson. Jarenlang heeft zij ha...

INFORMATIE

AUTEUR
Philibert Schogt
DIMENSIE
6,35 MB
BESTANDSNAAM
De Vrouw Van De Filosoof.pdf

OMSCHRIJVING

De druiven zijn zuur voor Vera Samson. Jarenlang heeft zij haar vriend Luuk zowel emotioneel als financieel gesteund in zijn ambitie een boek te schrijven over de controversiële filosoof François Malmédy. Net op het moment dat een uitgever interesse toont, gaat Luuk er met een andere vrouw vandoor. Dan verschijnt zijn boek De pijngrens. Vera komt er tot haar schrik achter dat ze niet alleen met naam en toenaam in het boek wordt genoemd, maar dat ze met behulp van allerlei pijnlijke details uit de privé-sfeer wordt neergezet als 'sirene van de middelmaat'.Vera's ouders vinden dat het boek uit de handel moet worden genomen. Haar vriendin Angela wil een publicitair tegenoffensief beginnen. Vera is bang dat deze maatregelen averechts zullen werken. Maar hoe meer pijnlijke details uit het boek haar ter ore komen, hoe verder haar zelfvertrouwen afbrokkelt. Ze zal een manier moeten vinden om zich tegen deze aanslag op haar persoonlijkheid te wapenen.

Wil je het boek lezen?De Vrouw Van De Filosoof in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Philibert Schogt. Lezen De Vrouw Van De Filosoof Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN