Op zoek naar Utopia

Op zoek naar Utopia - Jan van der Stock | Fthsonline.com

...um Leuven. 'Op zoek naar Utopia' is een prachtige kunsthistorische tentoonstelling ... Op zoek naar Utopia | G/Geschiedenis ... . Curator is professor Jan van der Stock, die ook tekende voor de schitterende expo over Rogier van der Weyden bij de opening van M-Museum Leuven. 'Op zoek naar Utopia', van 20 oktober 2016 tot 17 januari 2017, ... In Op zoek naar Utopia maak je kennis met de wereld van More en zijn vrienden, met de idealen en droombeelden die toen door de hoofden van kunstenaars speelden, met het verlangen naar verre horizonten en met het web van nieuwe wetenschap dat geduldig over de werkelijkheid heen werd geweven. Dominique stapte begin januari binnen in de loods van Utopia. Ze besloot om zich ... Op zoek naar Utopia - Sociale en politieke filosofie op ... ... . Dominique stapte begin januari binnen in de loods van Utopia. Ze besloot om zich aan te melden voor het programma van SBS 6, omdat zij het tijd vindt dat er meer aandacht besteed moet worden aan het onderwerp pesten. Want Utopia is pas geslaagd als er geen pesterijen plaatsvinden in de loods. Het is de … Op zoek naar utopia? Gepubliceerd door prikkels op 20 augustus 2005. Het begrip open relatie vind ik eigenlijk maar een vreemd verschijnsel. Wat zou het lekker zijn om zonder ook maar met iemand rekening te hoeven houden, toe te kunnen geven aan al dat lekkers dat voorbij komt fladderen. Op zoek naar Utopia - ontdek wetenschap, kunst en cultuur Eindhovense Musea - eindhoven Adres >Datum en onderwerpen Wanneer: 14 maart 2018 - 16 mei 2018 Afgelopen...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan van der Stock
DIMENSIE
7,57 MB
BESTANDSNAAM
Op zoek naar Utopia.pdf

OMSCHRIJVING

Leuven, december 1516. Op de hoek van de huidige Naamsestraat-en Standonckstraat haalt drukker Dirk Martens het eerste exemplaar van Utopia van de pers. 'Een gouden boekje, niet minder heilzaam dan grappig, over de ideale republiek en over het nieuwe eiland Utopia', zo luidt de ondertitel. Vijfhonderd jaar later spreekt de ideale staat die de Engelse politicus en Europese humanist Thomas More in zijn werk beschrijft nog steeds tot de verbeelding. Utopia is een mijlpaal, een nieuw tijdperk voor het Europese denken. Centraal staat de eeuwenoude droom van menselijk geluk en de zoektocht naar een betere wereld. Het is een zoektocht naar kennis, rijkdom en macht: een bijna onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars en wetenschappers in het begin van de renaissance. In Op zoek naar Utopia maak je kennis met de wereld van More en zijn vrienden, met de idealen en droombeelden die toen door de hoofden van kunstenaars speelden, met het verlangen naarverre horizonten en met het web van nieuwe wetenschap dat geduldig over de werkelijkheid heen werd geweven. Schitterende werken van 15de- en 16de-eeuwse topkunstenaars als Quinten Metsys, Hans Holbein, Jan Gossaert en Albrecht Dürer worden samengebracht in een spannend en intrigerend verhaal. Ze tonen de grenzeloze verbeelding van een ideale wereld.Jan Gossaerts Portret van een jonge prinses met armillarium op de cover van dit boek vertelt het verhaal van Op zoek naar Utopia in één magnifiek beeld. Het armillarium dat ze in haar hand houdt, verbeeldt het universum, maar de prinses houdt het wetenschappelijke instrument op zijn kop. Hiermee vertaalt Jan Gossaert de boodschap van Utopia op een schitterende manier: de dingen op zijn kop zetten en openstaan voor vernieuwing, zorgt voor de ommekeer van ideeën. Op zoek naar Utopia is jouw armillarium. Het verschaft je een uniek perspectief op de omwentelingen in de 16de eeuw.

Wil je het boek lezen?Op zoek naar Utopia in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan van der Stock. Lezen Op zoek naar Utopia Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN