Woestijnvaders

Woestijnvaders - Van Der Horst | Fthsonline.com

...rs. 118 weergaven · 25 mei 2018. 0:33. Magazine Woestijnvaders onderweg ... woestijnvaders | Spirituele teksten ... . Woestijnvaders. 975 weergaven · 17 mei 2018. 0:13. Ze zijn binnen! Woestijnvaders. 420 weergaven · 18 april 2017. Boekbeschrijving. In de vierde eeuw van onze jaartelling ontvluchtten een aantal contemplatieve christenen - onder wie de 'woestijnvaders' - de decadentie van het leven in de stad en trokken zich terug in de woestijn van Egypte en Palestina om hun leven geheel aan de geest te wijden. 7x7 - levenslessen v d woestijnvaders door Rouw, Mattias, EAN 97894600 ... bol.com | Woestijnvaders, Mattias Rouw | 9789460050343 ... ... . 7x7 - levenslessen v d woestijnvaders door Rouw, Mattias, EAN 9789460050565. De woestijnvaders schreven daar ook vaak over. En een van de bekendste heilige mannen, Antonius de Grote, staat afgebeeld op beroemde schilderijen, bijvoorbeeld van Jeroen Bosch en Salvador Dali. Het waren vaak extravagante gelovigen met een extreme levensstijl en ook in hun denkbeelden de Dwarsliggers uit de 4e en 5e eeuw....

INFORMATIE

AUTEUR
Van Der Horst
DIMENSIE
7,80 MB
BESTANDSNAAM
Woestijnvaders.pdf

OMSCHRIJVING

Na de bekering van Constantijn de Grote, vroeg in de vierde eeuw, beleefde de christelijke kerk een geweldige expansie. Maar met de toename van het aantal gelovigen leek de integriteit van het christelijke leven steeds meer in de verdrukking te komen. Als reactie op het teloorgaan van de authentieke christelijke leefwijze ontstond een krachtige tegenbeweging: het monnikendom. In Palestina, Egypte en Syrië trokken individuen naar de woestijn om in een volstrekt isolement te pogen nader tot God te komen.Het bestaan in de woestijn stond in het teken van vasten, eenzaamheid, hitte en kou, en vooral ook van visioenen, wonderen en momenten van goddelijke extase. Al in de vierde eeuw spraken de berichten over deze monniken, beter bekend als 'woestijnvaders', zozeer tot de verbeelding dat gelovigen de woestijn in trokken om deze wonderen van ascese niet eigen ogen te aanschouwen. In dezelfde tijd werden de eerste biografieën van woestijnvaders te boek gesteld. Deze legenden werden een belangrijke inspiratiebron voor vele generaties kloosterlingen en 'gewone' christenen, maar ook voor andersdenkenden en zelfs voor atheïsten - en zijn dat nog altijd.In De woestijnvaders maken we kennis met de originele verhalen over Antonius de kluizenaar, Simeon de pilaarheilige en vele andere toonbeelden van ascese en versterving. Pieter W. van der Horst vertaalde de verhalen naar de oorspronkelijke bronnen en voorzag de verschillende legenden van bondige toelichtingen.

Wil je het boek lezen?Woestijnvaders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Van Der Horst. Lezen Woestijnvaders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN