Schizofrenie

Schizofrenie - Paul Moyaert | Fthsonline.com

...pectrum.De aandoening kan gepaard gaan met hallucinaties, paranoia, wanen en denkstoornissen ... Mentaal Vitaal | Schizofrenie ... .Er is soms ook sprake van problemen in het functioneren op emotioneel en sociaal vlak. Schizofrenie is een ingewikkelde psychische aandoening met een enorme impact op je leven. Lees hier meer over schizofrenie en hoe Lentis je kan helpen. Schizofrenie openbaart zich vaak rond de puberteit, een tijd van grote persoonlijke veranderingen. Symptomen. De meest kenmerkende verschijnselen zijn wanen, hallucinaties, het wegvallen va ... Schizofrenie (DSM-5): symptomen, oorzaken en behandeling ... ... . Symptomen. De meest kenmerkende verschijnselen zijn wanen, hallucinaties, het wegvallen van de samenhang in spreken en denken, onlogische gedragingen en een gebrek aan emoties en motivatie. Schizofrenie wordt vaak nog vanuit een aardse optiek belicht. Ik hoor nog te weinig op het niveau van de ziel in kwestie. Schizofrenie is enorm breed, zo breed als het leven is, oftewel zo breed als jouw geest/ziel is. Schizofrenie is een signaal dat er iets mankeert in jouw leven in verhouding tot jouw geest/ziel. Schizofrenie kent een rusttoestand waarbij de symptomen minder aanwezig zijn. Je hebt bij deze vorm va...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Moyaert
DIMENSIE
11,44 MB
BESTANDSNAAM
Schizofrenie.pdf

OMSCHRIJVING

Schizofrenie is de meest pregnante vorm van waanzin. Waanzin spreekt tot de verbeelding en schrikt af. Maar wat is waanzin? De handboeken psychiatrie vatten hem op als een defect, een tekort. Ook de psychoanalyse ontsnapt niet helemaal aan een negatieve bepaling van waanzin. Paul Moyaert gooit het in Schizofrenie over een andere boeg. In het spoor van de Franse filosoof Gilles Deleuze verkent hij de waanzin vanuit zijn eigen kracht, vanuit zijn vermogen zich te organiseren binnen het kader van de problematiek die hem bestookt. Hij zoekt dus niet naar de oorzaak van de waanzin, maar concentreert zich op de vraag: wat is waanzin?Om die vraag te kunnen beantwoorden, grijpt Moyaert terug op het begrip drift. Schizofrenie kun je het best begrijpen als een bijzondere driftproblematiek, waarin het niet zozeer gaat om de inhouden, maar om de intensiteit ervan. Driften bestoken immers lichaam en geest. Om deze driftproblematiek te verhelderen, knoopt Moyaert aan bij Freud, die zich vanaf 1920 toelegde op de vraag naar de aard van de drift.

Wil je het boek lezen?Schizofrenie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Moyaert. Lezen Schizofrenie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN