De blauwe dood

De blauwe dood - M. Boshart | Fthsonline.com

...lijke ziekte in veel grotere aantallen dan normaal ... Delfts blauwe dood: de gevolgen van de cholera in de ... ... . opgedoken in India. De ziekte werd ook wel de blauwe dood genoemd, omdat de zieken een blauwe gelaatskleur kregen. De blauwe dood gaat over de geschiedenis van de cholera-epidemieën in Nederland 1832-1867. Naast de geschiedenis zelf beschrijft het boek de maatschappelijke, bestuurlijke en economische context die het mogelijk maakte dat de epidemieën herhaaldelijk konden terugkeren en tienduizenden slachtoffers konden maken. In de geneeskunde onderscheidt men met betrekkin ... Dood - Wikipedia ... . In de geneeskunde onderscheidt men met betrekking tot mensen enkele verschillende definities van 'dood': . Klinisch dood: toestand waarbij ABC (ademhaling, bewustzijn en circulatie (bloedsomloop) ) afwezig zijn.Door middel van reanimatie kan deze toestand soms nog ongedaan worden gemaakt. Als dit niet gebeurt, treedt na 4 tot 6 minuten de biologische dood in. De Blauwe Dood (Paperback). Het is 1832. Leiden valt ten prooi aan de Cholera Asiatica. De stadsdokters weten niet wat ze moeten beginnen tegen deze... De blauwe en rode plekken op een lichaam verschijnen na de dood, legt ze uit. B...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Boshart
DIMENSIE
6,95 MB
BESTANDSNAAM
De blauwe dood.pdf

OMSCHRIJVING

De blauwe dood gaat over de geschiedenis van de cholera-epidemieën in Nederland 1832-1867. Naast de geschiedenis zelf beschrijft het boek de maatschappelijke, bestuurlijke en economische context die het mogelijk maakte dat de epidemieën herhaaldelijk konden terugkeren en tienduizenden slachtoffers konden maken. Een verhaal over bestuurlijke arrogantie, medische onkunde en maatschappelijke minachting.

Wil je het boek lezen?De blauwe dood in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Boshart. Lezen De blauwe dood Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN