Jules Chin A Foeng (1944-1983)

Jules Chin A Foeng (1944-1983) - Paul Faber | Fthsonline.com

...ul Faber; Long Live The President! (0) 29,95 ... JULES CHIN - Jaar JULES CHIN - 2014 ... . Paul Faber; Africa at the Tropenmuseum (0) 29,99. Bernard Dewulf; Shame (0) 37,95. Bekijk de hele lijst. Advertentie. Advertentie. Advertentie Service & contact Snel regelen in je account. Jules Chin A Foeng (1944-1983) was een man voor wie één leven niet genoeg leek. Gezegend met een schijnbaar onuitputtelijke… Meer. 19 50. Uiterlijk 25 juni in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk ... Jules Anthony Chin A Foeng - ANDA Suriname ... . Het is echter in een enkel geval mogelijk dat ... Jules Anthony Chin A Foeng (Paramaribo, 20 februari 1944 - aldaar, 28 juli 1983) was een Surinaamse kunstenaar, die schreef onder het pseudoniem Juanchi. Zijn kunstwerken signeerde hij als CHIN, waarvan de "N" omgekeerd geschreven. Jules Chin was oprichter van de eerste Academie voor Beeldende Kunsten in Suriname en startte met de oprichting ... Jules Anthony CHIN A FOENG (1944-1983) is an artist born in 1944 The oldest auction result ever registered on the website for an artwork by this artist is a print-multiple sold in 2015, at Adams Amsterdam Auctions, and the most recent auction result is a print-multiple sold in 2015. Boeken van Lm Publishers lezen? Boeken van Lm Publishers koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis Paul Faber vertelt over zijn recent verschenen monografie over kunstenaar Jules Chin A Foeng (1944-1983), Jules Chin A Foeng. Kunstenaar, leraar, activist. Bart Krieger bespreekt tijdens deze avond ter introductie enkele van de kunstschatten uit zijn boek 50 Surinaamse kunstschatten en geeft een toelichting op de methodiek....

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Faber
DIMENSIE
10,53 MB
BESTANDSNAAM
Jules Chin A Foeng (1944-1983).pdf

OMSCHRIJVING

Jules Chin A Foeng (1944-1983) was een man voor wie één leven niet genoeg leek. Gezegend met een schijnbaar onuitputtelijke voorraad energie toonde hij als jongen al over een groot artistiek talent te beschikken, Na zijn tekenlessen bij Nola Hatterman ging hij op 17-jarige leeftijd naar Nederland om tekenleraar te worden. Terug in Suriname richtte hij drie kunstopleidingen op, vanuit de overtuiging dat Suriname op het gebied van kunst en cultuur op eigen kracht moest vertrouwen. Met grote overtuigingskracht schreef hij recensies en cultuurpolitieke beschouwingen, waarin hij doorgaans scherp en ongezouten zijn mening gaf. Maatschappelijk gedreven als hij was, begreep hij dat hij niet alleen binnen de kunstwereld actief kon zijn en werd enige tijd vakbondsleider, politicus en tekende spotprenten.Boven alles was hij echter een gedreven kunstenaar en ontwerper, met een continue en omvangrijke productie van schilderijen, tekeningen, grafiek, keramiek, beelden, affiches, postzegels en boekomslagen. In tal van wisselende stijlen. Niet voor niets kenschetst hij zich als 35-jarige als ‘een fanatiekeling in de kunst’. Dit boek geeft voor het eerst een gedetailleerde reconstructie van de opmerkelijke loopbaan van Jules Chin A Foeng als kunstenaar, leraar en activist.

Wil je het boek lezen?Jules Chin A Foeng (1944-1983) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Faber. Lezen Jules Chin A Foeng (1944-1983) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN