Mondialisering En Fiscale Rechtvaardigheid

Mondialisering En Fiscale Rechtvaardigheid - Dries Lesage | Fthsonline.com

...e. Ze kenmerkt zich verder door verregaande schaalvergroting, het ontstaan van een wereldwijd kapitalisme en de verspreiding van een consumentencultuur ... De kinderen van de mondialisering | Uitpers ... ." In de geesteswetenschappen worden vraagstukken rondom mondialisering en mondiale rechtvaardigheid veelal benaderd vanuit twee verschillende kritische tradities. De eerste is de traditie van de cultureel en historisch georiënteerde postkoloniale of dekoloniale studies. Britse kerkleiders en verantwoordelijken van enkele grote liefdadigheidsinstellingen doen in een open brief in de krant The Times een gemeenschappeli ... Rechtvaardigheid - 10 definities - Encyclo ... . Britse kerkleiders en verantwoordelijken van enkele grote liefdadigheidsinstellingen doen in een open brief in de krant The Times een gemeenschappelijke oproep aan overheid en bedrijven voor fiscale rechtvaardigheid. Momenteel zijn we voor de Onderzoeksbursalen van de faculteit Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, vakgroep History, Archeology, Arts, Philosophy and Ethics, op zoek naar een doctoraatsbursaal voor het onderzoeksproject: 'De strijd om fiscale rechtvaardigheid. Een analyse van fiscale hervormingen in de 18de-eeuwse Oostenrijkse Nederlanden (1749-1794).'...

INFORMATIE

AUTEUR
Dries Lesage
DIMENSIE
3,88 MB
BESTANDSNAAM
Mondialisering En Fiscale Rechtvaardigheid.pdf

OMSCHRIJVING

Mondialisering en fiscale rechtvaardigheidBelastingpolitiek in een open wereldeconomieVan de financieel-economische mondialisering wordt gezegd dat zij de beleidsautonomie van nationale staten gevoelig inperkt. In een open wereldeconomie moeten staten zich schikken naar de wetmatigheden van de vrijemarkt. Dit heeft vele gevolgen, vooral op sociaal vlak.De recente uitbreiding van de Europese Unie gaf dit debat nog meer wind in de zeilen en raakt de kern van politiek: macht en democratie. Volgens de enen hebben multinationale ondernemingen, beleggingsfondsen en internationale instellingen als IMF en WTO vandaag veel meer macht dan democratisch verkozen ationale organen. Volgens anderen is verlies van nationale beleidsautonomie nu eenmaal de prijs die we moeten betalen voor de welvaart die met economische openheid samenhangt.In dit boek wordt de problematiek van de mondialisering onderzocht aan de hand van de belastingpolitiek, een dankbaar beleidsdomein om de impact van mondialisering op de gehele samenleving na te gaan. De aandacht gaat vooral naar belangen, machtsverhoudingen, de ideologische component en de centrale rol van discours. Politiek-geografische ontwikkelingen en de territoriale herschikking van de macht - op welk niveau wordt beslist: Vlaanderen, België, Europa, de wereld? -vormen eveneens een rode draad doorheen het boek.

Wil je het boek lezen?Mondialisering En Fiscale Rechtvaardigheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dries Lesage. Lezen Mondialisering En Fiscale Rechtvaardigheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN