Verborgen boeken

Verborgen boeken - Willem van Toorn | Fthsonline.com

...in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies In 1990 openbaart zich de ziekte MS bij Dorrestein ... Verborgen bestanden en mappen in Windows 10 weergeven ... . Ook hier heeft zij boeken over geschreven: Heden ik (1993) en Want dit is mijn lichaam (1997). Haar laatste roman tot nu toe is Een hart van steen (1998). De voornaamste personages in Verborgen gebreken zijn: Agnes Stam: een vrouw van ongeveer zeventig jaar oud. Alle boeken van Hjorth Rosenfeldt in één overzicht met boekomslag, flaptekst en publicatie historie. Inclusief informatie over de series en de volgorde van de boeken. Het werpt een verrassend, en soms schokkend, nieuw l ... bol.com | Will Trent - Verborgen, Karin Slaughter ... ... . Inclusief informatie over de series en de volgorde van de boeken. Het werpt een verrassend, en soms schokkend, nieuw licht op de geschiedenis van een Nederlands oudste literaire uitgeverijen. Verborgen boeken werpt een verrassend, en soms zelfs schokkend, nieuw licht op wat er tijdens en kort na de oorlog met Emanuel Querido s erfenis gebeurde. Verborgen boeken werpt een verrassend, en soms zelfs schokkend, nieuw licht op wat er tijdens en kort na de oorlog met Emanuel Querido s erfenis gebeurde. Willem van Toorn beschrijft de geschiedenis van Querido Verlag, waar Duits-joodse schrijvers vanaf de jaren dertig hun werk konden publiceren....

INFORMATIE

AUTEUR
Willem van Toorn
DIMENSIE
3,52 MB
BESTANDSNAAM
Verborgen boeken.pdf

OMSCHRIJVING

Emanuel Querido, die in 1943 in Sobibor werd omgebracht, had zich meteen na de Duitse inval moeten terugtrekken uit zijn uitgeverij. Onder de niet-joodse medewerkers die het bedrijf voortzetten, was Geert van Oorschot, die als vertegenwoordiger en bedrijfsleider bij Querido werkte. Verborgen boeken werpt een verrassend, en soms zelfs schokkend, nieuw licht op wat er tijdens en kort na de oorlog met Emanuel Querido s erfenis gebeurde. Willem van Toorn beschrijft de geschiedenis van Querido Verlag, waar Duits-joodse schrijvers vanaf de jaren dertig hun werk konden publiceren. Arjen Fortuin belicht de rol van Geert van Oorschot als zaakwaarnemer in oorlogstijd. En Hugo van Doornum schetst de jaren na de bezetting, toen Querido s rechterhand Alice van Nahuys onverwacht de leiding nam.

Wil je het boek lezen?Verborgen boeken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem van Toorn. Lezen Verborgen boeken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN