Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse Nederlanders

Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse Nederlanders - Paul Vennix | Fthsonline.com

...teit en relaties bij Turkse en Marokkaanse Nederlanders worden fictie en feiten van elkaar gescheiden ... Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse ... ... . Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse Nederlanders (Paperback). De berichtgeving in de media over Turkse en Marokkaanse Nederlanders en de... 100% stedengidsen - 100% Hongkong download PDF Annemarelle van Schayik 100+ vragen over de voeding van het paard download PDF Anneke Hallebeek 1001 dromen boek - Rob Eastaway .epub Vooral jongeren van Marokkaanse herkomst vinden dat het voor meisjes belangrijker is om maagd t ... bol.com | Paul Vennix Boeken kopen? Kijk snel! ... .epub Vooral jongeren van Marokkaanse herkomst vinden dat het voor meisjes belangrijker is om maagd te blijven tot het huwelijk dan voor jongens, en jongens zouden ook meerdere seksuele relaties tegelijkertijd mogen hebben en meisjes niet. Nederlandse meisjes blijken relatief vaak (66%) voor hun achttiende geslachtsgemeenschap te hebben gehad. Turkse, Marokkaanse, Nederlandse relaties even stabiel 21-11-2018 09:30 Bijna drie kwart van de stellen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond is na. Rutgers Verslag van een literatuurstudie naar seksualiteit en relaties bij Turkse en Marokkaanse Nederlander Marokko heeft een interessante en veelzijdige cultuur. Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse Nederlanders. een literatuurstudie naar culturele, religieuze en maatschappelijke invloeden. ... De berichtgeving in de media over Turkse en Marokkaanse Nederlanders en de islam is anno 2005 vaak ronduit negatief. Dit betreft… Meer. 19 50. Uiterlijk 9 juni in huis Levertijd Tenslotte pleit de Rutgers Nisso Groep voor meer positieve beelden en rolmodellen voor Turkse en Marokkaanse jongens in de media en is nader onderzoek gewenst naar de complexe interactie tussen sekserol-stress, religie en familie-eer. Paul Vennix en Ine Vanwesenbeeck (2005). Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse Nederlanders. seksualiteit en tot slot het seksueel (risico)gedrag. De resultate...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul Vennix
DIMENSIE
12,99 MB
BESTANDSNAAM
Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse Nederlanders.pdf

OMSCHRIJVING

De berichtgeving in de media over Turkse en Marokkaanse Nederlanders en de islam is anno 2005 vaak ronduit negatief. Dit betreft ook de relaties tussen mannen en vrouwen en seksualiteit. In de pers is veel aandacht voor loverboys, zedendelicten van jongens, al dan niet gedwongen migrantenhuwelijken, vrouwen op de vlucht voor eerwraak, vrouwenonderdrukking, (seksueel) geweld tegen vrouwen, antihomoseksueel geweld, enzovoort. Fictie en werkelijkheid zijn daarbij niet gemakkelijk te onderscheiden, waardoor vooroordelen en stigmatiseringen ontstaan gebaseerd opvan horen zeggen . In deze literatuurstudie naar seksualiteit en relaties bij Turkse en Marokkaanse Nederlanders worden fictie en feiten van elkaar gescheiden. Deel 1 geeft een beeld van de culturele en religieuze invloeden uit het land van herkomst, zoals de invloed van islam en familie-eer op relaties en seksualiteit. In deel 2 wordt ingegaan op de Nederlandse situatie. Er wordt veel aandacht gegeven aan de integratie van Turken en Marokkanen in Nederland, waarbij ook de belemmeringen die zij ervaren als gevolg van negatieve beeldvorming en de relatief slechte sociaal-economische positie aan de orde komen. Specifieke zaken zoals loverboy-praktijken, eerwraak en migrantenhuwelijken worden nader belicht. Er worden nieuwe inzichten besproken met betrekking tot de seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse jongeren. Paul Vennix en Ine Vanwesenbeeck zijn respectievelijk als senior-onderzoeker en hoofd van de afdeling Onderzoek verbonden aan de Rutgers Nisso Groep.

Wil je het boek lezen?Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse Nederlanders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul Vennix. Lezen Seksualiteit en relaties van Turkse en Marokkaanse Nederlanders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN