Homeros, de eerste dichter

Homeros, de eerste dichter - Latacz | Fthsonline.com

...σεια) is een episch dichtwerk van de Griekse dichter Homeros, die daarnaast ook de Ilias schreef ... Athenaeum Boekhandel | De eerste verzen van Homeros ... ... . Het werk is waarschijnlijk rond 800 v.Chr. opgeschreven. De ca. 12.000 versregels zijn ingedeeld in 24 boeken, genummerd met Griekse kleine letters α (alpha) t/m ω (omega). Homeros : de eerste dichter van het Avondland book Joachim Latacz, Willem Göbbels Published in 1991 in Nijmegen by SUN Homerus Homerus, of Homeros, Grieks dichter, leefde tijdens de eerste helft van de 8ste eeuw v. Chr. in de buurt van Smyrna. homerus was waarschijnlijk afkomstig uit Ilonië. Over tijd en persoon ... Homer (Dichter) - Wikipedia ... . Chr. in de buurt van Smyrna. homerus was waarschijnlijk afkomstig uit Ilonië. Over tijd en persoon van Homerus is vrijwel niets met zekerheid bekend. Homeros was een Grieks dichter die leefde in de eerste helft van de 8e eeuw voor Christus. De vertaling van zijn Odysseia en Ilias zijn van de hand van Imme Dros. Homer is in de Antike de eerste Dichter ut Grekenland, den sien Naam bekannt is.Wohrschienlich hett he leevt an dat Enne vun dat 8.Johrhunnert v. Chr..He weer tohuse in Lüttasien.Dor harrn de Greken Kolonien grünnt. Homer warrt ankeken as de Vader vun de Literatur vun dat Avendland.He hett de Ilias schreven, un de Odyssee un de Hymnen vun Homer Homerus. Homerus (Ὅμηρος), eerste ons bekende europese dichter en grootste epische dichter van de griekse literatuur. (I) Over de persoon van H. is ons niets met zekerheid bekend. De hem toegeschreven gedichten bevatten geen enkel direct gegeven ...

INFORMATIE

AUTEUR
Latacz
DIMENSIE
7,71 MB
BESTANDSNAAM
Homeros, de eerste dichter.pdf

OMSCHRIJVING

LATACZ, JOACHIMHOMEROS - De eerste dichter van het Avondland.Nijmegen, SUN, 1991. 1e druk. Paperback/ingenaaid, 22cmx14cm, Net exemplaar. Oorspronkelijke titel: 'Homer - Der erste Dichter des Abendlandes' (1989). Vertaald door Willem Göbbels et al. Omslagontwerp en boekverzorging: Leo de Bruin. Op het omslag: Odysseus bij de Laistrygonen. Inhoud: I). Inleiding. 1). De actualiteit van Homeros. 2). Homeros en zijn taal. 3). Beknopt overzicht van het wetenschappelijk onderzoek. II). De hernieuwde belangstelling voor Homeros. 1). De Ilias als het eerste geschreven kunstwerk van het Avondland. 2). Homeros: het begin van tekstualiteit in het Avondland. 3). De poëtische kwaliteit van de Homerische epen. 4). Homeros' nabijheid. III). Homeros: Persoon, milieu, tijd en werk. 1). Geen enkele authentieke bron. 2). De legende van Homeros: een dwaalspoor. 3). Een vaste bodem: het indirecte zelfportret van Homeros. 4). Verdere achtergronden: Homeros' identificatie met zijn eigen publiek, de adel. 5). Poging nader tot het publiek van Homeros te komen: opkomst, verval en heropleving van de Griekse adel. a). De 'Myceense' periode (tweede millennium v. C.) b). De 'donkere eeuwen (circa 1200-800 v. C.) c). Het heldenlied als zelfbevestiging en steun in de rug. d). De renaissance van de achtste eeuw v. C. 6). Hypotheses. a). Waar en wanneer Homeros leefde. b). Wanneer en hoe het werk van Homeros is ontstaan. 7). De Ilias van Homeros: het dichtwerk van de vernieuwing en het visitekaartje van de adel. 8). Een mogelijk portret van Homeros. IV). De Ilias. 1). Het thema: de wrok van Achilleus. 2). Het kader van het thema: de Trojaanse sage en de Trojaanse oorlog (mythe en geschiedenis). 3). De presentatie van het thema: opzet van de handeling. 4). De uitwerking van de opzet van de handeling: Achilleus en Ilias. a). Met menis-motief. b). Het motief van de smeekbede van Thetis. V). De Odyssee. 1). De thuiskomst van Odysseus: thema en karakter. 2). De uitwerking van het thema. a). Het programma. b). Het eerste en tweede hoofddeel: de Telemachie. c). Het derde en vierde hoofddeel: Ogygia en Scheria - De Phaiakis. d). Het vijfde hoofddeel: Odysseus terug op Ithaka. 3). Penelope herkent Odysseus. VI). Aanhangsel. 1). Lijst van de verkort geciteerde literatuur. 2). Literatuuraanwijzingen. 3). Uitspraak van Griekse namen en begrippen. 4). Register. 5). Kaart van de Griekse wereld omstreeks 800 v. C. Met illustraties. 223 pag.

Wil je het boek lezen?Homeros, de eerste dichter in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Latacz. Lezen Homeros, de eerste dichter Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN