Verstandelijke beperking & oud worden

Verstandelijke beperking & oud worden - Tjitske Gijzen | Fthsonline.com

...nformatie over het verouderingsproces bij mensen met een verstandelijke beperking ... Gezond oud met verstandelijke beperking | medischcontact ... . Want mensen met een beperking worden steeds ouder en het aantal ouderen met een beperking neemt de komende jaren nog verder toe. De veroudering kenmerkt zich door specifieke behoeften en aandachtspunten en een grotere kans op een 'slechte oude dag' door verhoogde kwetsbaarheid op alle ... Cursus Gehandicaptenzorg | Oud met een Verstandelijke Beperking Woensdag 27 maart 2019. Mensen met een verstandelijke beperking verouderen op jongere leeftijd. Onderzo ... Verstandelijke beperking: informatie over verstandelijk ... ... . Mensen met een verstandelijke beperking verouderen op jongere leeftijd. Onderzoek van VGN heeft aangetoond dat de 50+groep van verstandelijk beperkten te vergelijken is met de 75+ groep binnen de algemene populatie. Mensen met een beperking worden steeds ouder en dat geldt ook voor je zoon of dochter. Het ouder worden kenmerkt zich door specifieke behoeften en aandachtspunten en een grotere kans op een 'slechte oude dag' doordat zijn of haar kwetsbaarheid op alle levensgebieden verhoogt. Kenmerken van een ernstige meervoudige beperking. We spreken van een ernstige meervoudige beperking wanneer iemand naast een ernstige verstandelijke beperking ook ernstig lichamelijk beperkt is. Mensen met EMB hebben de hele dag door begeleiding nodig bij alle dagelijkse activiteiten. Onze begeleiders weten precies welke zorg er nodig is. Cliënten met een verstandelijke beperking hebben vaak een slechte oude dag wanneer ze ouder worden. Door cognitieve, lichamelijke en sociaalecononische beperkingen zijn ouderen met een verstandelijke handicap op verschillende levensgebieden kwetsbaarder dan anderen. Uit onderzoek van VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) blijkt dat de mate van kwetsbaarheid in de 50-plus groep van ... Mensen leven langer dan vroeger. Dat geldt ook voor personen met een beperking. Hierdoor verandert hun zorgvraag. Nieuwe vormen van ondersteuning dringen zich op. Dit is een herwerking van Warnez, J. (2016), 'Oud, niet out! Reflecties op een Kortrijkse samenwerking tussen de ouderenzorg en de sector personen met een handicap', in Geeraert, R. (red.), Samen onderweg naar 2020. 6 maart 2015. Ouderen met een verstandelijke beperking moeten actief gescreend worden op cardiovasculaire risicofactoren. Door de toegenomen levensverwachting komen hart- en vaatziekten in deze kwetsbare groep steeds vaker voor, maar voor preventieve campagnes voor overgewicht of hypertensie - zoals in de algemene bevolking - is te weinig aandacht....

INFORMATIE

AUTEUR
Tjitske Gijzen
DIMENSIE
11,85 MB
BESTANDSNAAM
Verstandelijke beperking & oud worden.pdf

OMSCHRIJVING

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is de laatste decennia enorm verbeterd. Gevolg is dat de gemiddelde leeftijd van deze groep burgers hoger is geworden dan ooit. Ze zijn met velen, deze bijzondere grijze golf. En ze hebben bijzondere problemen. Ze kampen veel eerder met ouderdomsverschijnselen dan mensen zonder verstandelijke beperking. En die problemen worden nog te vaak niet herkend, met tekortschietende ondersteuning als gevolg. In deze Klik-kennispocket staan een groot aantal voorbeelden van hoe het ook kan. Bevlogen zorgmedewerkers en deskundigen delen hun ervaringen in de zorg voor deze kwetsbare ouderen en geven praktische adviezen over omgeving, bejegening, omgaan met problemen. Ook vertellen cliënten wat ouderdom voor hen betekent, en lees je van alles over methodieken en ter zake doende hulpmiddelen.

Wil je het boek lezen?Verstandelijke beperking & oud worden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tjitske Gijzen. Lezen Verstandelijke beperking & oud worden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN