Avontuur in Corsica

Avontuur in Corsica - Rik Verhulst | Fthsonline.com

...ren in een uitzonderlijk natuurlijk kader; de spannende ontrafeling van een mysterieus cryptisch probleem; de inwijding in de wiskundige materie, nodig om het raadsel te kunnen oplossen ... De 15 x mooiste dorpjes van Corsica + Insidertips en ... ... . Sensatiezoekers die op zoek zijn naar hun portie avontuur, zullen hun honger zeker kunnen stillen op Corsica. Het eiland staat namelijk bekend om het grote aanbod van uitdagende sporten. Zo kan je op Corsica je adrenalinepijl de hoogte injagen tijdens activiteiten als kanoën en kajakken, canyoning, bergbeklimmen, paardrijden en diepzeeduiken. In 'Avontuur op Corsica', een jeugdboek voor jongeren vanaf 10 jaar, lopen drie verhaallijnen parallel: een reisverhaal vol grappige lotgevallen van een opa en oma met hun twee kleink ... Corsicaans avontuur van Kampen | Boek en recensies | Hebban.nl ... . In 'Avontuur op Corsica', een jeugdboek voor jongeren vanaf 10 jaar, lopen drie verhaallijnen parallel: een reisverhaal vol grappige lotgevallen van een opa en oma met hun twee kleinkinderen in een uitzonderlijk natuurlijk kader; de spannende ontrafeling van een mysterieus cryptisch probleem; de inwijding in de wiskundige materie, nodig om het raadsel te kunnen oplossen. In 'Avontuur op Corsica', een jeugdboek voor jongeren vanaf 10 jaar, lopen drie verhaallijnen parallel: een reisverhaal vol grappige lotgevallen van een opa en oma met hun twee kleinkinderen in een uitzonderlijk natuurlijk kader; de spannende ontrafeling van een mysterieus cryptisch probleem; de inwijding in de wiskundige materie, nodig om het raadsel te kunnen oplossen. Het is een mini-Da ... In 'Avontuur op Corsica', een jeugdboek voor jongeren vanaf 10 jaar, lopen drie verhaallijnen parallel: een reisverhaal vol grappige lotgevallen van een opa en oma met hun twee kleinkinderen in een uitzonderlijk natuurlijk kader; de spannende ontrafeling van een mysterieus cryptisch probleem; de inwijding in de wiskundige materie, nodig om het raad Avontuur / Romantiek . 604 pagina's Eerste druk: C. de Boer Jr., Hilversum (Nederland) ''Corsicaans Avontuur'' is een trilogie die begint met ''Incident op Corsica''. Tijdens zijn reizen naar Corsica maakt Anthony van Kampen vele zwerftochten langs de kusten, door het binnenland van dit wonderlijke, fascinerende eiland ... Corsicaans avontuur. Tijdens zijn reizen naar Corsica maakte Anthon...

INFORMATIE

AUTEUR
Rik Verhulst
DIMENSIE
5,53 MB
BESTANDSNAAM
Avontuur in Corsica.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Avontuur op Corsica', een jeugdboek voor jongeren vanaf 10 jaar, lopen drie verhaallijnen parallel: een reisverhaal vol grappige lotgevallen van een opa en oma met hun twee kleinkinderen in een uitzonderlijk natuurlijk kader; de spannende ontrafeling van een mysterieus cryptisch probleem; de inwijding in de wiskundige materie, nodig om het raadsel te kunnen oplossen. Het is een mini-Da Vinci Code voor kinderen, amusant, boeiend en leerzaam.De samenzweerderige relatie tussen grootouders en kleinkinderen is van alle tijden en culturen. Het oplossen van een intrigerend raadsel in een context van gevaar en dreiging houdt iedereen in de ban. En tenslotte is het altijd een toegift dat er, ook in een jeugdboek, iets relevants te leren valt.Tegelijk vormen de vele korte realistische beschrijvingen van de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt een kleine toeristisch gids van Corsica, 'Het eiland van de schoonheid'. In een aparte rubriek achteraan worden enkele kleurfoto's toegevoegd die een idee geven van de geologische en natuurlijke diversiteit van dit unieke eiland.Rik Verhulst was lector wiskunde aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Hij is de auteur van 'In de ban van wiskunde', een populariserend werk over wiskunde in relatie tot cultuur, van 'De zes hamerslagen van de westerse rationaliteit', een filosofisch-geschiedkundig essay, en recentelijk ook van het uitdagende 'Wiskunde voor bollebozen'.In 'Avontuur op Corsica' komen sommige van zijn belevenissen tijdens zijn vakanties op het eiland, dat hij meermaals bezocht, als amusante anekdotes samen met zijn reisgenoten aan bod. In interactie met zijn kleinkinderen schreef hij dit boek als opstapje om hen via een spannend verhaal ook nog iets boeiends en actueels te leren.

Wil je het boek lezen?Avontuur in Corsica in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rik Verhulst. Lezen Avontuur in Corsica Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN