Eetstoornissen

Eetstoornissen - Frans Leenders | Fthsonline.com

...ijn: anorexia nervosa, boulimia nervosa en orthorexia ... Eetbuistoornis | Voedingscentrum ... . De oorzaak van eetstoornissen is vooral psychisch. Een dieet heeft weinig zin. Iemand met een eetstoornis moet opnieuw leren omgaan met voedsel en met zichzelf. Dit vereist een deskundige, intensieve begeleiding Eetstoornissen die niet direct (uiterlijk) zichtbaar zijn, zoals boulimia en een eetbuistoornis zijn 'onzichtbare eetsstoornissen'. Mensen met deze eetstoornissen lijden vaak in stilte. Bezoek onze pagina over onzichtbare eetstoornissen, ... Eetstoornis | Thuisarts ... . Bezoek onze pagina over onzichtbare eetstoornissen, lees de artikelen over dit onderwerp, luister naar de podcast en bekijk de signalenkaart en infographic. Je hebt vast gehoord van de volgende eetstoornissen, of misschien maak je er zelf een door: anorexia nervosa, boulimia nervosa, Binge Eating Disorder en eetstoornis NAO.Ook zijn er nog allerlei andere soorten eetproblemen die tussen deze uitersten in vallen. Eetstoornissen kunnen op elke leeftijd ontstaan, maar vooral AN en BN beginnen doorgaans in de adolescentie of jonge volwassenheid. Eetstoornissen komen echter ook op oudere leeftijd voor (menopauze). Eetstoornissen komen het meest voor bij jonge vrouwen. Geschatte life-time prevalentie bij vrouwen is 1-4% voor AN, 1-2% voor BN, en 1-4% voor BED. Eetstoornissen ontstaan meestal door een combinatie van psychische, sociale en biologische factoren.. Mensen met eetstoornissen hebben vaak een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen, ze hebben schrik om afgewezen te worden en vertonen een neiging tot perfectionisme. Soorten eetstoornissen zijn b...

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Leenders
DIMENSIE
5,24 MB
BESTANDSNAAM
Eetstoornissen.pdf

OMSCHRIJVING

Wie met eetstoornissen in aanraking is geweest treedt een bijzondere wereld binnen. Naast ellende, verdriet en domweg overleven zijn er ook bijzondere kwaliteiten die mensen met eetstoornissen ontwikkelen. Zoals het mysterieuze 'decodeergedrag', het vermogen anderen en situaties snel te kunnen 'lezen'. De soms hoge sociale intelligentie die tegelijk ontwikkelt met de neiging om je te veel door andere mensen te laten beïnvloeden. Hoe kom je hier achter? Hoe ontrafel je ingewikkelde gebeurtenissen en soms moeilijk terughaalbare ervaringen het best? Ervaringsdeskundigheid lijkt hier een belangrijke kwaliteit. Zowel de ervaring als jezelf eetstoornissen hebt, alsook de ervaring als je intens omgaat met iemand die aan eetstoornissen lijdt. Verschillende deuren vormen een ingang tot het ogenschijnlijk niet-inneembare fort 'eetstoornissen'. Spelen interne biologische processen een rol? Waarom ontwikkel je die merkwaardige gedragingen, juist op die tijdstippen? Wat leert de omgang met anderen je? Waar kan ik op bedacht zijn als ik toe ben aan een intieme relatie? En is een relatie eigenlijk wel voor me weggelegd? Wil je meer zicht op al deze dingen en meer informatie hoe dit te doen? Misschien ook handvatten om anderen hierbij te helpen, zij het als ervaringsdeskundige, zij het als professioneel hulpverlener? Dit boek kwam voort uit een wederzijds lange en nauwe samenwerking tussen Ixta Noa (voorheen ZieZo) en Frans Leenders, auteur van dit boek.

Wil je het boek lezen?Eetstoornissen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Leenders. Lezen Eetstoornissen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN