Fobie

Fobie - Wulf Dorn | Fthsonline.com

...ft u een niet-reële angst. Als u zich dagelijks meer dan twee uur druk maakt over dergelijke panieksituaties dan wordt het een fobie genoemd ... Fobie lijst? Vind hier alle (of tenminste heel veel) fobieën! ... . Fobie is een angststoornis waarbij een angst optreedt voor een specifiek object of een specifieke situatie, ook al weet de persoon dat de angst ongegrond is. Fobie Fobie is een krampachtig angstgevoel voor bepaalde handelingen, voorwerpen of situaties, die in werkelijkheid niet gevaarlijk zijn. Fobie is een vorm van neurose en kan in het dagelijks leven voor veel belemmeringen zorgen. Een voorbeeld is pleinangst. Dit is de angst vo ... Fobie | Thuisarts ... . Fobie is een vorm van neurose en kan in het dagelijks leven voor veel belemmeringen zorgen. Een voorbeeld is pleinangst. Dit is de angst voor het oversteken van grote pleinen. Hieronder staat een alfabetische lijst van fobieën (Grieks voor angsten) in medische zin.. Bij onder meer xenofobie, islamofobie en homofobie is er geen ziektebeeld, maar gaat het eerder om een gevoel, een afkeer van een cultuur of leefgewoonte tegenover een andere. Deze zijn dan ook niet in de lijst opgenomen. Een fobie is een angststoornis waarbij je (irreële) angst hebt voor dingen, dieren, plaatsen of situaties waar geen aanwijsbaar gevaar aanwezig is. Deze angst kan leiden tot zeer onaangename klachten wanneer je blootgesteld wordt aan hetgeen de angst veroorzaakt. Een fobie is een overmatige angst voor een bepaald object of bepaalde situatie. Dit wordt ook wel specifieke fobie of enkelvoudige fobie genoemd. Vaak gaat het om objecten of situaties waar veel mensen bang voor zijn, zoals grote hoogtes. De...

INFORMATIE

AUTEUR
Wulf Dorn
DIMENSIE
3,84 MB
BESTANDSNAAM
Fobie.pdf

OMSCHRIJVING

Een listig psychologisch spel met onze allerdiepste angstenSarah Bridgewater wordt wakker als ze haar man hoort thuiskomen van een zakenreis. De man die ze in haar keuken aantreft is echter niet Steven Bridgewater. Hij is gekomen met Stevens auto. Hij heeft Stevens koffer bij zich. Hij draagt Stevens kleding, doordrenkt met bloed. Stevens bloed. Deze verwarde vreemdeling is de enige die Sarah kan vertellen waar haar echtgenoot is – ware het niet dat hij volhoudt dat híj Steven is.De politie staat voor een raadsel. Elk spoor loopt dood en psychologisch onderzoek levert niets op. Sarah vraagt psychiater Mark Behrendt de vreemdeling te onderzoeken. Om Stevens leven te kunnen redden zal hij diep in de ziel van een zeer getroebleerde man moeten graven. En de tijd dringt…Wulf Dorn werkte jarenlang als taaltherapeut met psychiatrische patiënten. H? woont met z?n vrouw in Zuid-Duitsland. Eerder schreef h? de veelgeprezen thrillers Trigger, IJzige stilte en Waanzin.

Wil je het boek lezen?Fobie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wulf Dorn. Lezen Fobie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN