Het geld van het voetbal

Het geld van het voetbal - Frank van Laeken | Fthsonline.com

...al bedragen die op hun bankrekening terecht komen ... Gudde: 'Omvallen van clubs betaald voetbal dreigt ... ... . Het salaris van voetbalspelers ligt ontzettend hoog en het wordt alsmaar hoger. Geld wordt belangrijker, er worden steeds meer […] Sportminister Van Rijn: heb geen zak geld klaarliggen voor het betaald voetbal. De regering eist een weldoordacht plan voordat het gaat nadenken over financiële steun voor het betaald voetbal. Door het mislopen van het geld dat hoort bij promotie én vanwege gedane investeringen met het oog op Eredivisie-voetbal is nu zelfs het voorbestaan van de club in het gevaar. Met het geld dat de ... Bestel Het geld van het ... IATA: Luchtvaartbedrijven kunnen zich teruggave van geld ... ... . Met het geld dat de ... Bestel Het geld van het voetbal van Frank Van Laeken. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd 'Het is zonde van het geld dat er nog in is gepompt' VLISSINGEN - Renato Dijkstra speelde jarenlang in het eerste elftal van VC Vlissingen, was bestuurslid bij de club en speelt nog altijd in het tweede zondagteam. ,,De kans is groot dat we met dat team op zondag blijven voetballen'', zegt de 48-jarige linkspoot. Het feit dat hij het vak van rij-instructeur combineert met het voetbal, leverde hem landelijke faam op in Engeland toen Somalië in oktober 2019 voor het eerst in de geschiedenis een WK ... Dit geld werd gebruikt voor het aantrekken van een inmiddels weer onslagen coach met een grote staat van dienst (José Mourinho) en een tal van dure spelers als die Roemeen Shevshenko en Duitser Ballack. Het doel van Abramóvich is het winnen van het meest prestigieuze Europese bekertoernooi, namelijk de Champions League. Ik vertrok naar het buitenland en zij kreeg de auto's, het huis en het geld dat ik in het spelersfonds van de VVCS had zitten. Dat was toch 600 duizend gulden. ... 'Het voetbal komt echt van de grond in Amerika, je ziet nu overal kinderen voetballen....

INFORMATIE

AUTEUR
Frank van Laeken
DIMENSIE
11,36 MB
BESTANDSNAAM
Het geld van het voetbal.pdf

OMSCHRIJVING

Eden Hazard verdient 14 miljoen euro per jaar. Spelers zijn eigendom van makelaars die hen vooral als een investering zien. Dank zij de financiële inbreng van rijke Russen en Arabieren werden Chelsea, Manchester City, PSG en Monaco kunstmatig opgefokt tot topclub. Real Madrid kocht topspelers aan met leningen van een door Europa ondersteunde bank. FC Barcelona haalde een veelvuldig geschorste speler-bijter in huis. De wereldvoetbalbond FIFA hangt aaneen van schurkenstreken, schandalen en intriges.Ethiek is ver zoek in het moderne topvoetbal. Het gaat om harde euro's, ponden, dollars en roebels, veel meer dan om het spel met de bal. Supporters moeten betalen, juichen (voor hun team) en zwijgen (over het beleid van het bestuur van hun team). Financial Fair Play blijkt alleen maar op papier te bestaan. De man in de straat vervreemdt steeds meer van de populairste sport ter wereld.Frank Van Laeken, sportcolumnist, ex-hoofdredacteur van Sporza en Sporting Telenet, ergert zich al jaren aan de wanpraktijken binnen zijn favoriete sport. Hij verdiepte zich in het onderwerp met als risico dat hij straks niet meer naar het spelletje wil kijken. Want wie de achterzijde van de bal wil laten zien, always walks alone.Frank Van Laeken (1959) studeerde sociale communicatie aan het RITS in Brussel. Halfweg de jaren ‘90 ging hij aan de slag bij de sportredactie van de VRT, waar hij in 2000 hoofdredacteur werd. Later leidde hij de redacties van de regionale tv-omroep TV Oost en de betaalsportzender Sporting Telenet, en van 2011 tot 2012 was hij woordvoerder bij Beerschot AC. Bij Houtekiet verscheen van hem eerder al Als het werk stopt.

Wil je het boek lezen?Het geld van het voetbal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank van Laeken. Lezen Het geld van het voetbal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN