Over tweelingen gesproken

Over tweelingen gesproken - F. de Waard | Fthsonline.com

... Aspekt, Soesterberg 2000. ISBN 90-75323-84- ... Over tweelingen gesproken van F. de Waard op Boekenbladkado.nl ... . Prijs: ingen. ƒ 39,95. In dit boek behandelt professor De Waard - zelf de helft van een tweeling - verschillende aspecten van het fenomeen tweeling, variërend van de ontwikkelingsbiologie tot de Griekse mythologie. Het Nederlandstalige werk Over tweelingen gesproken van Frits de Waard telt 200 pagina's en is geschreven toen hij met emeritaat was na zijn hoogleraarschap in de epidemiologie, met name van kanker. Tweelingen zijn dus niet zijn vakspecialis ... Over tweelingen gesproken | Nederlands Tijdschrift voor ... ... . Tweelingen zijn dus niet zijn vakspecialisme. Het boek van De Waard leest iets minder snel, vanwege de soms wat formele, houterige schrijfstijl. F. de Waard Over tweelingen gesproken... Gedrukt boek . Beschrijving van verschillende aspecten van meerlingen, speciaal tweelingen. Genre Non-Fictie Onderwerpen Geneeskunde, Tweelingen (biologie), erfelijkheid, Sociale aspecten, Opvoeding en Onderwijs, Overige onderwerpen, Tweelingen, Onderzoek, Psychologische aspecten, meerlingen, Medische ... Het verschijnsel Tweeling heeft de mensheid al van oudsher bezig gehouden. We vinden er verhalen over terug in oude overleveringen, die mythologie of geschiedenis zijn. Er is zelfs een sterrebeeld, dat die naam draagt. Tweelingen zijn overigens niet zo ze Over tweelingen gesproken 1e druk is een boek van F. de Waard uitgegeven bij Uitgeverij Aspekt B.V.. ISBN 9789075323849 Het verschijnsel Tweeling heeft de mensheid al van oudsher bezig gehouden. We vinden er verhalen over terug in oude overleveringen, die mythologie of geschiedenis zijn. Er is zelfs een sterrebeeld, dat die naam draagt. Over tweelingen gesproken Auteur: F. de Waard. ISBN: 9789075323849. Soort boek: Paperback / softback Zoek. Searc...

INFORMATIE

AUTEUR
F. de Waard
DIMENSIE
6,99 MB
BESTANDSNAAM
Over tweelingen gesproken.pdf

OMSCHRIJVING

Over tweelingen gesproken 1e druk is een boek van F. de Waard uitgegeven bij Uitgeverij Aspekt B.V.. ISBN 9789075323849 Het verschijnsel Tweeling heeft de mensheid al van oudsher bezig gehouden. We vinden er verhalen over terug in oude overleveringen, die mythologie of geschiedenis zijn. Er is zelfs een sterrebeeld, dat die naam draagt. Tweelingen zijn overigens niet zo zeldzaam en hun aantal neemt toe. Tegenwoordig gaathet hier te lande bij elke 1000 bevallingen in ruim 16 gevallen om een tweeling. Dat is op zichzelf al een reden om er meer over te willen weten. Maar er is meer: onderzoek bij tweelingen kan ons veel leren over de vraag naar de relatieve invloeden van erfelijkheid en omgeving op een verscheidenheid van eigenschappen, die van belang zijn in de geneeskunde en de geestes- en gedragswetenschappen. De uitkomsten van zulk onderzoek zijn soms heel verrassend. Frits de Waard werd in 1928, een half uur na zijn broer Ad, te Utrecht geboren. Hij studeerde geneeskunde aan de Utrechtse Universiteit en werd daar later (1972) hoogleraar in de Epidemiologie. Dat vakgebied maakte tijdens zijn professionele leven een kolossale expansie door en groeide uit tot de wetenschappelijke grondslag voor preventief optreden in de gehele gezondheidszorg. Zijn eigen specialisme betrof de epidemiologie van kanker. Na zijn emeritaat liet het vak hem maar gedeeltelijk los. Het onderwerp Tweelingen, dat hem uit eigen ervaring boeide, bleek van belang voor een antwoord op de klassieke vraag naar de invloeden van aanleg en milieu op gezondheid en gedrag. Hij vertelt erover voor een nieuwsgierig publiek.

Wil je het boek lezen?Over tweelingen gesproken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. de Waard. Lezen Over tweelingen gesproken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN