Als een leerling leren preken

Als een leerling leren preken - Diverse auteurs | Fthsonline.com

.... De processen waarover we hier spreken zijn weliswaar complex, maar het gegeven voorbeeld tekent wel aardig de grondvorm ervan en de sfeer van ontmoediging die bij leerling èn leraar gezamenlijk kan optreden ... Als een leerling leren preken - - 9789023923213 | Bruna.nl ... . Een paradoxale situatie als we bedenken dat de enige die een leerling kan helpen, zijn leraar, hem niet kan helpen. Als een leerling flauwvalt voor de klas, mag de leerling verwachten dat omstanders zich voor hem of haar inspannen, zonder dat je dat vooraf hoeft te regelen. De leerling mag ervan uit gaan dat medeleerlingen zich om je bekommeren, dat de docent hulp haalt. Voor psychische nood geldt feitelijk hetzelfde. Als een leerling leren preken POD door Meulen, H.van der, EA ... Als een leerling leren preken: Preekvoorbereiding ... ... . De leerling mag ervan uit gaan dat medeleerlingen zich om je bekommeren, dat de docent hulp haalt. Voor psychische nood geldt feitelijk hetzelfde. Als een leerling leren preken POD door Meulen, H.van der, EAN 9789023923213. Een goede ontwikkeling van de moedertaal kan het leren van het Nederlands positief beïnvloeden. Anderstalige ouders spreken thuis vaak in hun moedertaal met kinderen. Het is zeker goed om aandacht te besteden aan de moedertaal, vooral wanneer de ouders zelf het Nederlands nog niet voldoende beheersen. Het gaat over het leerling-zijn. 'De leerling staat niet boven zijn leraar, maar hij zal ten volle gevormd zijn als hij gelijk is aan zijn leraar.' Dat kun je op verschillende manieren begrijpen. Een van die manieren is dat Jezus hier bedoelt te zeggen, wat zoveel geestelijke leiders ook zeggen. Een discipel vraagt: 'Meester, de heilige geschriften zeggen dat een goeroe noodzakelijk is ... SPREKEN ALS EEN LEERLING (Paperback). Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren Select Ontdek het nu voor 9,99 p.j. Zoek je product In welke categorie? ... Lesgeven is een uitdagend vak, zeker gedurende de eerste jaren. Hoewel de lerarenopleiding een mooi begin is, blijkt toch vaak dat je ook na het behalen van je diploma nog veel moet leren. Lesgeven leer je pas echt in de praktijk. Om de beginnende docent op weg te helpen, deel ik in deze blog 10 tips voor de beginnende leraar....

INFORMATIE

AUTEUR
Diverse auteurs
DIMENSIE
10,8 MB
BESTANDSNAAM
Als een leerling leren preken.pdf

OMSCHRIJVING

Het maken van een preek vereist een grondige voorbereiding. Ze bestaat in het zetten van een aantal stappen: van bezinning op de situatie van de hoorders en op de liturgische context tot en met het werken aan een goede opbouw en aan verzorgd taalgebruik. Dit boek is voor het grootste deel gewijd aan het stappenplan dat wil helpen bij de preekvoorbereiding. Dat begint met nadenken over de context van de gemeente en gaat via exegese en meditatie naar de vertolking en de preekopbouw.Naast deze stappen in de voorbereiding wordt aandacht gegeven aan de presentatie van de preek, preken in een zorginstelling en aan het analyseren van preken.Preken maken kun je leren en blijf je leren. Het is een leerweg, waartoe naast reflectie ook spiritualiteit behoort.Deze studie is een hulpboek op het pad van de preekvoorbereiding. Voor studenten, kerkelijk werkers, predikanten en geestelijk verzorgers. Voor beginners en gevorderden.

Wil je het boek lezen?Als een leerling leren preken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diverse auteurs. Lezen Als een leerling leren preken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN