Houtbouw 1 - Wagens en rijtuigen

Houtbouw 1 - Wagens en rijtuigen - Frans Zwartjes | Fthsonline.com

...uw): Amazon.es: Frans Zwartjes, Dick de Vries: Libros en idiomas extranjeros Wagens en rijtuigen - Houtbouw van Frans Zwartjes (boek, paperback, ISBN 9789086160754) ... Ebook PDF: Wagens en rijtuigen - geschreven door Frans ... ... . In de houtmodelbouw is de bouw van paardenwagens de meest in het oogspringende discipline. Hiervoor zijn verschillende... Wagens en rijtuigen (Houtbouw, Band 1) (2010) ISBN: 9789086160754 of 9086160751, waarschijnlijk in het Nederlands, 96 pagina 's, Lanasta, Paperback, Nieuw, eerste editie. In de houtmodelbouw is de bouw van paardenwagens de meest in het oogspringende discipline. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven; 1. Voor veel mensen z ... 74.40.001 Houtbouw 1; Wagens en Rijtuigen ... ... . In de houtmodelbouw is de bouw van paardenwagens de meest in het oogspringende discipline. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven; 1. Voor veel mensen zijn rijtuigen en paarden het symbool van een romantische tijd, 2. De opleving van het gebruik van paard en wagen voor vrije tijdsbesteding, waardoor de voorbeelden voor de modelbouw weer regelmatig op ware grootte te zien zijn, 3 ... In de houtmodelbouw is de bouw van paardenwagens de meest in het oogspringende discipline. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven; 1.Voor veel mensen zijn rijtuigen en paarden het symbool van een romantische tijd, 2.De opleving van het gebruik van paard en wagen voor vrije tijdsbesteding, waardoor de voorbeelden voor de modelbouw weer regelmatig op ware grootte te zien zijn, 3 ... Scopri Houtbouw1Wagens en rijtuigen: bouwbeschrijving voor een model di Zwartjes, Frans: spedizione gratuita per i clienti Prime e per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon. Houtbouw. Wagens en rijtuigen Frans Zwartjes. Houtbouw. Wagens en rijtuigen Frans Zwartjes. Ebook . In de houtmodelbouw is de bouw van paardenwagens de meest in het oogspringende discipline. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven; 1. Voor veel mensen zijn ... In de houtmodelbouw is de bouw van paardenwagens de meest in het oogspringende discipline. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven; 1. Voor veel mensen zijn rijtuigen en paarden het symbool van een romantische tijd, 2. De opleving van het gebruik van paard en wagen voor vrije tijdsbesteding, waardoor de voorbeelden voor de modelbouw weer r Houtbouw 1 - Wagens en rijtuigen. 19,95. Verkoop door bol.com In winkelwagen Hulp nodig bij het kiezen? Ebooks & luisterboeken voor kinderen. Advertentie Service & contact Snel regelen in je account. Volg je bestelling, betaal facturen of retourneer een artikel....

INFORMATIE

AUTEUR
Frans Zwartjes
DIMENSIE
7,7 MB
BESTANDSNAAM
Houtbouw 1 - Wagens en rijtuigen.pdf

OMSCHRIJVING

In de houtmodelbouw is de bouw van paardenwagens de meest in het oogspringende discipline. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven; 1. Voor veel mensen zijn rijtuigen en paarden het symbool van een romantische tijd,2. De opleving van het gebruik van paard en wagen voor vrije tijdsbesteding, waardoor de voorbeelden voor de modelbouw weer regelmatig op ware grootte te zien zijn,3. Beginners kunnen al spoedig een zeer aantrekkelijk model bouwen, terwijl er voor de zeer geroutineerde modelbouwer genoeg onderwerpen zijn om zijn vakmanschap te tonen. Hout is een levend materiaal, voelt prettig aan en er is een zeer groot assortiment betaalbaar en goed gereedschap op de markt waarmee hout op eenvoudige en alle mogelijke manieren bewerkt en gevormd kan worden. Naast hout werden voor wagens, karren en rijtuigen ook vele andere materialen gebruikt waaronder ijzer een zeer belangrijke plaats inneemt o.a. voor de onderstellen. Net zoals er vroeger is er een duidelijk onderscheid tussen wagenmakers en rijtuigbouwers, in het verleden waren in feite twee verschillende beroepen. Ook in de modelbouw is er een groot verschil tussen het bouwen van boeren- en bedrijfswagens en luxe rijtuigen en koetsen. Omdat boeren- en bedrijfswagens blank of eenvoudig geschilderd waren, moet in de modelbouw het construeren van dit soort wagens met grotere precisie gebeuren dan soms bij rijtuigen nodig is. Immers bij rijtuigen kunnen we veel ongerechtigheden verdoezelen onder plamuur en andere vulstoffen, terwijl de kwaliteit van het lakwerk het uiteindelijke resultaat bepaalt.In dit boek wordt de totale modelbouw van wagens, karren en rijtuigen uitvoerig behandeld aan de hand van de originele bouw met aanpassingen in verband met de schaalverhouding. Ook wordt soms de originele constructie naast de modelbouwconstructie behandeld. Voor het overgrote deel wordt in deze tak van de houtmodelbouw schaal 1:8 toegepast. Deze scheelverhouding is gebaseerd de Engelse schaalverhouding 1,5 inch op 1 voet, de bakermat van de wagens en rijtuigmodelbouw.Alle in dit boek genoemde schaalmaten zijn gebaseerd op de schaalverhouding 1:8.Vele van de in dit boek beschreven bewerkingen en bouwwijzen zijn ook op andere manieren uit te voeren. Er is echter getracht zoveel mogelijk de eenvoudigste weg te kiezen die zo dicht mogelijk bij de originele manier van bouwen ligt. Dit boek biedt zowel de beginnende als de ervaren modelbouwer ruim voldoende informatie om de uitdaging voor de bouw van een eigen schaalmodel aan te gaan.

Wil je het boek lezen?Houtbouw 1 - Wagens en rijtuigen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frans Zwartjes. Lezen Houtbouw 1 - Wagens en rijtuigen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN