Ja zeggen als het kan, nee als het moet

Ja zeggen als het kan, nee als het moet - Pamela Druckerman | Fthsonline.com

....Ik heb het nee leren zeggen echt moeten leren en beoefenen ... Hoe nee te zeggen: waarom en wanneer je het moet zeggen ... ... . Als rasechte HSP'er wil ik graag iemand helpen en als ik even kan zal ik ja zeggen. Dit komt deels omdat ik er niet van hou om mensen in de steek te laten en deels omdat ik mensen niet graag wil teleurstellen. Als je altijd Ja zegt dan vinden mensen je waarschijnlijk erg lief maar Nee zeggen kan heel belangrijk zijn, bijvoorbeeld om te laten merken dat je iets niet wilt. Wie goed Nee kan zeggen, kan ook goed Ja zeggen. Nee kun ... Nee zeggen: waarom je het moet doen én hoe je het doet ... ... . Wie goed Nee kan zeggen, kan ook goed Ja zeggen. Nee kun je op heel veel manier zeggen. Als je boos bent klinkt het kort en krachtig, of lang en hard. Ja zeggen tegen mensen die je nauwelijks kent, gaat vaak ten koste van tijd die je kunt doorbrengen met de mensen die je het meest dierbaar zijn. Nee zeggen geeft ons tijd voor onszelf. Als we vaker nee zeggen, hebben we tijd om ja te zeggen tegen de dingen die er echt toe doen. Gebruik geen excuus als reden om nee te zeggen. Het is uit onderzoek gebleken dat de mensen die een excuus gebruiken zoals, "Nee, ik kan niet mee" of "Nee, ik hoef niet", het lastiger vinden om onder verplichtingen of verzoeken uit te komen. Anderen zien dat juist vaak als kans om jou te overhalen of te overtuigen. Wat wel kan helpen is ... Als je het idee hebt dat je geen nee meer kúnt zeggen tegen een man, is hij waarschijnlijk al over je grenzen heen gegaan. Irritatie of boosheid zijn daar goede indicatoren van. Wat het ...

INFORMATIE

AUTEUR
Pamela Druckerman
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Ja zeggen als het kan, nee als het moet.pdf

OMSCHRIJVING

Franse kinderen gooien niet met eten bracht een internationale discussie op gang over de ontspannen manier van opvoeden van de Fransen: het beschreef een samenleving waar kinderen doorslapen, met smaak alles eten en zich overal weten te gedragen. Pamela Druckerman onderzocht hoe zij dit voor elkaar krijgen en daarbij ook nog eens zo bewonderenswaardig kalm en beleefd blijven.In dit boekje zet Druckerman de honderd belangrijkste lessen die wij van de Fransen kunnen leren op een rijtje. - Er zijn vier magische woorden: dag, tot ziens, alsjeblieft en dankjewel- `De Pauze is dé manier om baby s te leren doorslapen en peuters te leren even te wachten- Eetregels voor Franse kinderen- Kinderen moeten in vrijheid de wereld kunnen verkennen- Wees niet bang om `nee te zeggen maar zeg, als het even kan, `ja Ja zeggen als het kan, nee als het moet helpt ouders en grootouders een ontspannen en regelmatig gezinsleven terug te krijgen, zoals dat in Frankrijk de norm is.

Wil je het boek lezen?Ja zeggen als het kan, nee als het moet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pamela Druckerman. Lezen Ja zeggen als het kan, nee als het moet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN