Rijk aan bodemvondsten

Rijk aan bodemvondsten - Robert van Lit | Fthsonline.com

...assenaar worden beschreven. Sommige opgravingen dateren al van eeuwen geleden ... Rijk aan bodemvondsten van Robert van Lit | Boek en ... ... . Tegen de honderd vondsten worden in dit boek gepresenteerd; de oudste stammen uit ca. 1800 voor Christus. Rijk aan bodemvondsten | ISBN 9789491229121 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Rijk aan bodemvondsten is het eerste complete overzicht van de archeologie in Wassenaar, waarin alle ruim zestig belangrijkste opgravingen in Wassenaar worden beschreven. Sommige opgravingen dateren al van eeuwen geleden. Tegen de honderd vondste ... Rijk aan bodemvondsten | Boeken ... . Sommige opgravingen dateren al van eeuwen geleden. Tegen de honderd vondsten worden in dit boek gepresenteerd; ... 'Rijk aan bodemvondsten, de archeologie van Wassenaar' door Robert van Lit - Onze prijs: €19,95 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Rijk aan bodemvondsten is het eerste complete overzicht van de archeologie in Wassenaar, waarin alle ruim zestig belangrijkste opgravingen in Wassenaar worden beschreven. Sommige opgravingen dateren al van eeuwen geleden. Tegen de honderd vondsten worden in dit boek gepresenteerd; de oudste stammen uit ca. 1800 voor Christus. Rijk aan bodemvondsten is het eerste complete overzicht van de archeologie in Wassenaar, waarin alle ruim zestig belangrijkste opgravingen in Wassenaar worden beschreven. Sommige opgravingen dateren al van ee...

INFORMATIE

AUTEUR
Robert van Lit
DIMENSIE
6,35 MB
BESTANDSNAAM
Rijk aan bodemvondsten.pdf

OMSCHRIJVING

Dat Wassenaar rijk is aan schitterende buitenplaatsen en villawijken is bekend. Dat Wassenaar ook zeer rijk is aan bodemvondsten lijkt een goed bewaard geheim. Toch waren enkele opgravingen spraakmakend en haalden ze zelfs de landelijke pers, zoals het Bronstijdgraf in het Weteringpark met twaalf skeletten uit ca. 1700 voor Christus. De opgraving van het verdwenen kasteel Huis ter Weer bij de Seringenlaan leverde onder andere een kostbare gouden ring uit de Middeleeuwen op. Ook de opgravingen aan het Burchtplein waren bijzonder, aangezien bewezen kon worden dat hier het kasteel van de heren Van Wassenaer heeft gestaan.Rijk aan bodemvondsten is het eerste complete overzicht van de archeologie in Wassenaar, waarin alle ruim zestig belangrijkste opgravingen in Wassenaar worden beschreven. Sommige opgravingen dateren al van eeuwen geleden. Tegen de honderd vondsten worden in dit boek gepresenteerd; de oudste stammen uit ca. 1800 voor Christus.De opgravingsgegevens werden opgeslagen in dag- rapporten, jaarverslagen, wetenschappelijke artikelen en dissertaties die samen met honderden foto's en tekeningen de basis vormden voor dit boek. De belangrijkste vondsten zijn afgebeeld en in hun context geplaatst. Met name de laatste veertig jaar is er door vrijwillige- en beroepsarcheologen veel gevonden. In dit boek wordt ruim aandacht besteed aan de mensen die al die ontdekkingen hebben gedaan. Daaronder zijn beroemde archeologen als de professoren Reuvens, Holwerda, Van Giffen, Renaud en Louwe Kooijmans. Maar ook de vrijwilligers, veelal verenigd in de archeologische werkgroep van de Stichting Historisch Centrum Wassenaar, worden in dit boek gepresenteerd. Bovendien beschrijft de auteur, die zelf sedert 1976 als vrijwilliger binnen de archeologische werkgroep actief is, het ontstaan en de ontwikkeling van Wassenaar, van de eerste prehistorische boerderijen tot het villadorp van nu.

Wil je het boek lezen?Rijk aan bodemvondsten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert van Lit. Lezen Rijk aan bodemvondsten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN