Wat ik moest verzwijgen

Wat ik moest verzwijgen - Ariëlla Kornmehl | Fthsonline.com

... VS Idil, een meisje *Idil, een meisje *Hoofdpersonen *Vrouwen *Zwijgen over hun kind Genre *Psychologische Roman Beoordeling op 7 verschillende vlakken *Structureel *Stilistisch *Emotioneel *Realistisch *Vernieuwend *Moreel *Itentioneel Motieven Wat ik moest verzwijgen — Anne Wil Blankers e ... Wat ik moest verzwijgen eBook by Ariella Kornmehl ... ... .a.. Een man brengt een schilderij naar een oudere dame. Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder… Wat ik moest verzwijgen zou te zien zijn van 8 december tot en met 1 april. De andere rollen zouden gespeeld worden door Christo van Klaveren, Eva Damen en Willemien Slot. Publiek dat kaarten heeft gekocht wordt via ... bol.com | Wat ik moest verzwijgen, Ariëlla Kornmehl ... ... . Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder… Wat ik moest verzwijgen zou te zien zijn van 8 december tot en met 1 april. De andere rollen zouden gespeeld worden door Christo van Klaveren, Eva Damen en Willemien Slot. Publiek dat kaarten heeft gekocht wordt via de betreffende theaters geïnformeerd. Tags. Anne-Wil Blankers Senf Theaterpartners Begin november 2013 verschijnt 'Wat ik moest verzwijgen', het nieuwe boek van Ariella Kornmehl. Een roman over schuld, over bescherming, en over liefde die niet geuit kan worden. Toneelgezelschap De Papegaai Wat ik moest verzwijgen. Singer Laren, Laren. 03/05/2020 15:00 04/05/2020 21:00. Geannuleerd. I.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus is deze voorstelling afgelast. Wanneer ze de deur opendoet, staat een dame oog in oog met een jongeman van zo'n twintig jaar jonger. Wat ik moest verzwijgen 'Wat ik moest verzwijgen is een heftige geschiedenis die leest als een thriller. Indringend en met veel gevoel geschreven.' Marcel Möring . Geïnspireerd door de verhalen van haar grootmoeder over de oorlog, vertelt Ariella Kornmehl over een liefde die niet geuit kan worden. U zoekt op product Wat ik moest verzwijgen van Diversen, 9789059364370. Bestel nu online uw producten. Bestel Wat ik moest verzwijgen van Ariëlla Kornmehl. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Wat ik moest verzwijgen is een aangrijpend toneelstuk over de Joodse onderduikster Jet, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Voorstelling: 20-3-2018....

INFORMATIE

AUTEUR
Ariëlla Kornmehl
DIMENSIE
4,13 MB
BESTANDSNAAM
Wat ik moest verzwijgen.pdf

OMSCHRIJVING

Geïnspireerd op de geschiedenis van haar Joodse familie schreef Ariëlla Kornmehl het verhaal van de ondergedoken Jet en Misha. Uit hun aangrijpende geschiedenis blijkt dat voor sommige mensen de oorlog pas na 1945 begon.'Toen mijn grootmoeder overleed, dacht ik: nu zien wij de laatste overlevenden, de laatste vertellers uitsterven. Een diepe noodzaak drong zich aan mij op om iets van haar oorlogservaring op te schrijven.'Wanneer tijdens de Tweede Wereldoorlog steeds meer verhalen de ronde beginnen te doen van opgepakte en gedeporteerde Joden in Amsterdam besluiten Sal Plessner en zijn vrouw hun huis uit voorzorg te verlaten. Hun dochter Jet sturen ze naar een vriend in Haarlem, om onder te duiken en rustiger tijden af te wachten. Als klein kind hoorde Ariëlla Kornmehl de verhalen van haar grootmoeder, die als meisje na de oorlog naar het Centraal Station van Amsterdam ging op zoek naar terugkomende familieleden. Maar niemand kwam terug. Wanneer Kornmehl later zelf op dat station kwam, werd ook zij altijd door een gevoel van groot verlies overvallen.Ze besefte dat het verleden een onuitwisbare indruk achterlaat. Mensen die elkaar moesten verlaten in de oorlog, kwamen lang niet altijd weer terug bij elkaar.Wat ik moest verzwijgen onderzoekt hoe het voor een moeder geweest moet zijn om je eigen kind op te geven om zelf te kunnen overleven. En wat kwam er van de kinderen terecht die gedwongen achtergelaten werden? Hoe leefbaar is het leven als je je achtergrond amper kent, of sterker nog, als je die kent maar je ervoor schaamt?Geïnspireerd door de verhalen van een vorige generatie schreef Ariëlla Kornmehl een roman over schuld, over bescherming, en over liefde die niet geuit kan worden.

Wil je het boek lezen?Wat ik moest verzwijgen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ariëlla Kornmehl. Lezen Wat ik moest verzwijgen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN