Dorp in de polder

Dorp in de polder - A.Th. van Deursen | Fthsonline.com

...Deursen in zijn bronnen zoekt en vindt zijn de mensen die er hebben geleefd en gewerkt, de gewone mannen en vrouwen van de zeventiende eeuw ... Polder - Wikipedia ... . Een dorp in de polder. EAN-code: 9789035130975. Aantal pagina's: 379. Bindwijze: Paperback Levertijd: Binnen 1 werkdag in huis! Tweet . Anderen bekeken ook: De eeuw van mijn vader Luisterboek Geert Mak - 12 cd-luisterboek, voorgelezen door Job Cohen Wat verbindt ons met al diegenen die in de voorbije eeuw geleefd Samenvatting Van de oude samenlevingen op het platteland bestaan zowel extreem romantische als uitgesproken cynische voorstellingen. De historicus prof. dr. A.Th. van Deursen schetst in Een dorp in de polder voor het eerst een compleet en gedocumenteerd beeld van een do ... bol.com | Graft een dorp in de polder (pbk), van Deursen ... ... . De historicus prof. dr. A.Th. van Deursen schetst in Een dorp in de polder voor het eerst een compleet en gedocumenteerd beeld van een dorpssamenleving in de zeventiende eeuw: Graft. Van de oude samenlevingen op het platteland bestaan zowel extreem romantische als uitgesproken cynische voorstellingen. De historicus prof. dr. A.Th. van Deursen schetst in Een dorp in de polder voor het eerst een compleet en gedocumenteerd beeld van een dorpssamenleving in de zeventiende eeuw: Graft.Wat Van Deursen in zijn bronnen zoekt en vindt zijn de mensen die er hebben geleefd en gewerkt ... Schermer ( uitspraak (info / uitleg)) was een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland.De gemeente telde 5507 inwoners (1 mei 2014, bron: CBS) en had een oppervlakte van 64,87 km². Geografisch gesproken omvatte de gemeente droogmakerij de Schermer, waarnaar ze genoemd is, en de polders Oterleek, de Mijzenpolder en de Eilandspolder.Alleen de dorpen Stompetoren en Zuidschermer liggen ... Het dorp Nagele in de Noordoostpolder is een markant voorbeeld van het naoorlogse bouwen: een nieuw dorp op nieuw land. Het dorp was bestemd voor landarbeiders en werd in één groot gebaar ontworpen en gebouwd door architecten als Aldo van Eyck, Gerrit Rietveld en Mien Ruys. Een dorp in de polder | ISBN 9789035119833 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Moluks 'dorp' in de polder. De weg erheen loopt dood. Aan de rand van Nederland, Hongerige Wolf voorbij, in de Carel Coenraadpolder, doemt uit het niets een plukje bomen op. De volksmond spreekt van het 'Ambonezenbosje'. Het bosje staat naamloos op de kaart, maar heeft een roerig verleden. De gemeente Haarlemmermeer maakt grotendeels de Haarlemmermeerpolder uit; deze ligt binnnen de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder, in het Z van de provincie Noord-Holland en ZO van de stad Haarlem, O van de dorpen Heemstede, Bennebroek, Hillegom en Lisse, NO van het dorp Sassenheim, N van de dorpen Oude Wetering, Nieuwe Wetering en Leimuiden en de Kagerplassen, W van de Westeinder Plassen ......

INFORMATIE

AUTEUR
A.Th. van Deursen
DIMENSIE
3,13 MB
BESTANDSNAAM
Dorp in de polder.pdf

OMSCHRIJVING

Van de oude samenlevingen op het platteland bestaan zowel extreem romantische als uitgesproken cynische voorstellingen. Deze schitterende studie schetst voor het eerst een compleet en gedocumenteerd beeld van een dorpssamenleving in de 17de eeuw: Graft.

Wil je het boek lezen?Dorp in de polder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.Th. van Deursen. Lezen Dorp in de polder Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN