Het belang van duisternis

Het belang van duisternis - Sigri Sandberg | Fthsonline.com

...s verzending vanaf 19.95 Belang van duisternis voor dieren ... Het belang van duisternis: vijf bange nachten onder de ... ... . ... het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm; Het belang van duisternis Vijf bange nachten onder de sterren in een Noorse berghut. Sigri Sandberg . De winter in Noorwegen is lang en donker. Maar is dat wel zo? Twee derde van de inwoners, en 80 procent in Noord-Amerika, kan 's nachts de Melkweg niet meer zien. Steeds meer ... Duisternis is een begrip dat in figuurlij ... Het belang van duisternis - Sigri Sandberg | Boeken.com ... . Steeds meer ... Duisternis is een begrip dat in figuurlijke en letterlijke zin wordt gebruikt. Met duisternis wordt bedoeld het ontbreken van zichtbaar licht.. Er zijn meerdere gradaties van duisternis, afhankelijk van de hoeveelheid lichtuitstraling (intensiteit van straatverliching, sierverlichting, reclameverlichting e.d.). Herbert Dijkstra uit Vries is sinds 2018 ambassadeur van de Nacht van de Nacht. De NOS-commentator en voormalig topsporter vindt het belangrijk om mensen bewust te maken van het belang van duisternis. Fnac: Vijf bange nachten onder de sterren in een Noorse berghut, Het belang van duisternis, Sigri Sandberg". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . Het belang van duisternis Vijf bange nachten onder de sterren in een Noorse berghut Schrijfster: Sigri Sandberg (Noorwegen) Soort boek: verhalen over de Noorse winter Origineel: Mørke: stjerner, redsel og fem netter på Finse (2019) Nederlandse vertaling: Maud Jenje Uitgever: Uitgeverij Oevers Verschijnt: 25 oktober 2019 Omvang; 240 pagina's Uitgave: Paperback Waardering: Flaptekst van het ......

INFORMATIE

AUTEUR
Sigri Sandberg
DIMENSIE
7,94 MB
BESTANDSNAAM
Het belang van duisternis.pdf

OMSCHRIJVING

De winter in Noorwegen is lang en donker. Maar is dat wel zo? Twee derde van de inwoners, en 80 procent in Noord-Amerika, kan 's nachts de Melkweg niet meer zien. Steeds meer straatlantaarns, tuinverlichting en lichtschermen verlichten de hemel. Wat zijn de effecten van al dit kunstmatige licht op mensen, dieren en alles wat leeft?Zolang ze zich kan herinneren, is Sigri Sandberg bang geweest in het donker. Ze onderneemt een reis naar de bergen in het holst van de winter om de duisternis te doorgronden en te ontdekken wat er achter haar eigen angst schuilgaat. Terwijl ze op reis gaat, stelt ze ons voor aan een andere vrouw, Christiane Ritter, die in 1934 een lange winter doorbracht in de hut van een jager op Svalbard.Sandberg schrijft over wat er 's nachts met het lichaam gebeurt. Ze heeft het over slaap, sterren, zwarte gaten, noorderlicht, maar ook over luchtruimtewetten en de wereldwijde strijd om een nachtelijke hemel te behouden. Zou het kunnen dat de duisternis waar Sandberg zo bang voor was, in feite veel belangrijker is dan we misschien gedacht hebben?Lof voor Het belang van duisternis van Sigri Sandberg:"Ondanks de angst van de schrijver voor het donker, is de toon van het boek licht. De lezer kan het niet helpen om van de sokken geblazen te worden door gedichten van Jon Fosse en André Bjerke, de fascinatie van Ritter voor de poolnacht en Sandbergs eigen enthousiasme voor de nachtelijke hemel. [...] Dit is er een voor je nachtkastje.'- Fredrik Wandrup, Dagbladet "Het boek van Sandberg is zowel actueel als mooi. Haar taal is ook specifiek en visueel: wanneer ze het heeft over ruw weer en de stilte na de storm, kan de lezer dit tot in detail voelen. En als je bang bent in het donker, zul je jezelf in haar herkennen.' - Janne Bjørgan, Bergensavisen BA "Een belangrijk boek over hoe licht en duisternis niet alleen ons, maar ook de omgeving beïnvloeden. Ik heb het in één keer gelezen en zou het iedereen aanbevelen!'- Sara Lossius, Ingefær Podcast (de grootste podcast van Noorwegen over lifestyle en gezondheid)"Een uitstekend boek over duisternis, stilte en het gebrek daaraan. Een feitelijk werk afgewisseld met de eigen ervaringen van de auteur. Gewoon geweldig. Het is onmogelijk om niet geboeid te zijn door dit boek.'- Kristin Monsen, hoofd van de boekhandel Norli, Lagunen in Bergen Sigri Sandberg (1975) werkt al meer dan twintig jaar voor verschillende Noorse media. Ze verbleef enkele jaren op Spitsbergen en schreef vijftien boeken over de natuur, de filosofie van de wildernis, het klimaat en de poolgebieden.

Wil je het boek lezen?Het belang van duisternis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sigri Sandberg. Lezen Het belang van duisternis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN