Russische Bibliotheek 2 - Een kleine held en andere romans

Russische Bibliotheek 2 - Een kleine held en andere romans - Fjodor Dostojevski | Fthsonline.com

... klauwen lopen. Dostojevski is in zijn vroege romans even veelzijdig als we van ... Russische literatuur - Wikipedia ... ... De Russische Bibliotheek is een bijzonder project van uitgever G.A. van Oorschot en hoofdredacteur Charles B. Timmer dat vanaf 1953 in een dundrukreeks verscheen met de verzamelde werken van negentiende-eeuwse schrijvers als Dostojevski, Gogol, Poesjkin, Toergenjev, Pisemski, Saltykov, Tolstoj en Tsjechov in vertalingen van Charles B. Timmer, Karel van het Reve, Tom Eekman en anderen. Russische Bibliotheek 2 - D ... Uitgeverij Van Oorschot ... . Timmer, Karel van het Reve, Tom Eekman en anderen. Russische Bibliotheek 2 - De kleine held en andere romans. Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen rotterdam. Het nieuwste deel in de Russische Bibliotheek: Romans van Ivan Toergenjev, in de nieuwe vertaling van Froukje Slofstra. De romans van Ivan Toergenjev zijn een romantische afspiegeling van een lang vervlogen tijd, van een voorrevolutionair Rusland dat werd gedragen door landarbeiders en edellieden. De Russische bibliotheek - Werken (Hardcover). Het Russische absurdisme laat zich gemakkelijk terugbrengen tot één man: Daniil Charms. "Charms is... De Russische bibliotheek - Arme mensen en n...

INFORMATIE

AUTEUR
Fjodor Dostojevski
DIMENSIE
12,53 MB
BESTANDSNAAM
Russische Bibliotheek 2 - Een kleine held en andere romans.pdf

OMSCHRIJVING

In zijn roman Netotsjka Nezvanova voert Dostojevski, voor het eerst in de Russische literatuur, een vrouw op als verteller en held van het verhaal. Haar onafhankelijke en vastberaden zoektocht naar de waarheid zet de onderlinge verhoudingen op scherp, en het verhaal geldt als een belangrijke bijdrage tot de verbeterde positie van de vrouw. Dostojevski weet op onnavolgbare wijze de uitzinnigste verhalen te combineren met diep inzicht in de menselijke psyche. Hij diept zijn verhalen zogenaamd op 'uit de herinneringen van een dromer', laat onderlinge verhoudingen stormachtig uit de klauwen lopen en schrijft soms zulke komische scenes dat Gogol ze zonder aarzelen ondertekend zou hebben. Dostojevski is kortom in zijn vroege romans al net zo veelzijdig als we van zijn latere, grote werken gewend zijn. Dit nieuw vertaalde deel in de Russische Bibliotheek - deel 2 van de Verzamelde werken - bevat behalve De kleine held vier andere vroege romans van Dostojevski: Witte nachten, Netotsjka Nezvanova, Wat oom had gedroomd en Stepantsjikovo en de mensen die er woonden. Vertalers Arthur Langeveld, Madeleine Mes en Gerard Cruys verlenen Dostojevski de glans die hij ook in het Nederlands verdient.

Wil je het boek lezen?Russische Bibliotheek 2 - Een kleine held en andere romans in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fjodor Dostojevski. Lezen Russische Bibliotheek 2 - Een kleine held en andere romans Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN