Tamar

Tamar - Monique Hoolt | Fthsonline.com

...van Facebook om met Tamar Kits en anderen in contact te komen ... Tamar Pas - Projectmedewerker - Fundis | LinkedIn ... . Facebook geeft mensen de kans om te delen en maakt de wereld toegankelijker. dr. (Tamar) TFC Fischer. Associate Professor Erasmus School of Law Criminology. Location Burg. Oudlaan 50, Rotterdam Room L3-015 Telephone 0104081531 Email [email protected] More information. Email ‹ Back to overview. Profile. All publications (42) Article (17) Scholarly Publication (14) Verhalen vertellen en vragen stellen 1e druk is een boek van Tamar Kopmels uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers. ISBN 9789001809355 Verhalen vertellen en vragen stellen bie ... Tamar 24 boot te koop, Zeiljacht, Polyester, 1980, € 4.990 ... . ISBN 9789001809355 Verhalen vertellen en vragen stellen biedt je een vakdidactiek om Levensbeschouwing en Geestelijke Stromingen te geven op de basisschool. Tamar synonyms, Tamar pronunciation, Tamar translation, English dictionary definition of Tamar. n. In the Bible, the daughter-in-law of Judah. After the death of her first two husbands, who were his sons, she seduced him in disguise when, ......

INFORMATIE

AUTEUR
Monique Hoolt
DIMENSIE
11,27 MB
BESTANDSNAAM
Tamar.pdf

OMSCHRIJVING

Een vrouw stuift de hoek om, haar mantel wappert om haar benen, de sjaal om haar hals achtervolgt haar als een fladderende kraai. Ze kijkt over haar schouder en stopt. Met haar vuist bonst ze op iedere deur in de straat, met haar andere arm klemt ze een bundel in een groene deken stevig tegen haar borst. ''Help me alstublieft!'' Een hoge overslaande stem. Niemand doet open. Oktober 1943. Tamar is negen maanden oud als haar moeder, op de vlucht voor Duitse soldaten, haar in de armen van een onbekende vrouw duwt. Het Joodse meisje groeit op in een pleeggezin en krijgt te maken met alle gevaren die de Tweede Wereldoorlog met zich meebrengt, van verraad en NSB'ers tot bombardementen. Tamar gaat over het maken van morele keuzes in oorlogstijd en wordt door drie vrouwen verteld. Machteloze kleine mensen zoeken naar verklaringen om iets gruwelijks te begrijpen, het politieke drama is gevat in een ontroerend en meeslepend verhaal. Hoe overleef je een oorlog als je niemand kunt vertrouwen? 'Tamar is een knap debuut! De personages zijn beeldend neergezet. Hoolt ziet bovendien kans de emoties van de vrouwen en hun verschillende dilemma's op een subtiele en respectvolle wijze te verwoorden.' Boekenrecensente Hanneke Tinor-Centi Over de auteur: Monique Hoolt (1965) woont sinds negen jaar in Le Marche. Op het Italiaanse platteland vond zij de rust om haar roman te schrijven. Dat haar eerste boek zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog komt voort uit haar fascinatie voor deze zwarte periode in de geschiedenis. Monique is verder werkzaam als freelancer, online communicatie en copywriting.

Wil je het boek lezen?Tamar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Monique Hoolt. Lezen Tamar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN