Compassie

Compassie - Stephan Enter | Fthsonline.com

...r te zoeken. Compassie komt van com = gezamenlijk en patī = lijden ... Compassie - Praesence Mindfulness Leiden ... . Compassie gaat dus over het moeilijke en met name daar waar we lijden. Maar er hoort nog een aspect bij: die van verbondenheid, gezamenlijkheid. Naast compassie voor de ander kunnen we ook compassie voor onszelf hebben. Medelijden (ook compassie, mededogen, medeleven, erbarmen, misericordia of deernis) is een vorm van empathie, waarbij iemand meevoelt met het lijden van een ander.Medeleven wordt vaak beschouwd als een deel van het begrip liefde. ... Medelijden - Wikipedia ... .Medeleven wordt vaak beschouwd als een deel van het begrip liefde.Ook wordt medelijden een belangrijke hoeksteen van humanisme beschouwd en krijgt het een belangrijke plaats in verschillende filosofieën en godsdiensten. Compassie betekent ook dat je begrip en vriendelijkheid biedt aan anderen als ze fouten maken of tegenslag ondervinden, in plaats van hen te veroordelen. Tot slot, als je compassie voor iemand voelt (in plaats van medelijden) betekent dit ook het besef dat lijden, falen en onvolmaaktheid een onderdeel is van de menselijke ervaring die we allen delen. Compassie heeft dan een ethische betekenis, en verwijst naar een moreel wenselijke of geboden betrokkenheid op de ander die gericht is op hulp, of althans verlichting van diens lijden. In die zin is compassie verwant aan ontferming, zoals die is geïmpliceerd in barmhartigheid, de onvoorwaardelijke zorg voor of hulp aan iemand in nood. Compassie kwam tot stand nadat Armstrong in 2008 een van de drie ted-prijzen had gewonnen. Met het prijzengeld nam ze het initiatief tot de inmiddels wereldwijd ondersteunde Charter for Compassion. Op bol.com vind je alle boeken van Karen Armstrong, waaronder het nieuwste boek van Karen Armstrong. Handvest voor Compassie NL. Wij werken nauw samen met de internationale organi...

INFORMATIE

AUTEUR
Stephan Enter
DIMENSIE
5,65 MB
BESTANDSNAAM
Compassie.pdf

OMSCHRIJVING

'Hoe ik erin verzeild raakte? Rusteloosheid - ja, dat in eerste instantie. Ik had een geliefde, een hoogbegaafde en licht autistische natuurkundige die maar niet kon beslissen of ze nu op mannen of op vrouwen viel, kortom het was aan-uit-aan-uit en dat werd zo dodelijk vermoeiend, dat ik zelf actie ondernam.'Zo begint Compassie, de vierde roman van Stephan Enter.Het leven van Frank van Luijn, bijna veertig, kabbelt al decennialang gemoedelijk van relatie naar relatie. Hij verkiest een bestaan zonder verplichtingen boven de schrale eentonigheid van jaar in jaar uit opgescheept zitten met één partner. De laatste tijd is hij blasé en in gezelschap zwijgzaam, omdat hij zich steeds vaker verveelt en anderen onderontwikkeld en oninteressant vindt. Wanneer hij een kennis het fenomeen internetdating hoort beschrijven als een 'grote snoeppot' besluit hij zich, deels uit rusteloosheid en deels uit vrijblijvende nieuwsgierigheid, in te schrijven. En daar gebeurt het onverwachte: na enkele teleurstellende ervaringen valt hij als een blok voor de half-Duitse Jessica. Zijn leven verandert, hijzelf verandert, het geluk lijkt hem toe te lachen - tot hij op een onoverkomelijkheid stuit.

Wil je het boek lezen?Compassie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stephan Enter. Lezen Compassie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN