Rotterdammers En De Voc

Rotterdammers En De Voc - M. Heijden | Fthsonline.com

...tad Rotterdam, nog altijd Nederlands handelsstad bij uitstek ... Balkenende gelooft nog steeds in VOC-mentaliteit ... ... . Het boek vertelt het verhaal van een stad, zijn burgers en de belangrijkste handelscompagnie van de Gouden Eeuw. T1 - Rotterdammers en de VOC. Handelscompagnie, stad en burgers. A2 - van der Heijden, M.P.C. A2 - van de Laar, P. PY - 2002. Y1 - 2002. M3 - Book editing. SN - 9035124359. SN - 9789035124356. BT - Rotterdammers en de VOC. Handelscompagnie, stad en burgers. PB - Bert Bakker. CY - Amsterdam. ER - Deze lijst van Rott ... Rotterdammers en de VOC. Handelscompagnie, stad en burgers ... ... . PB - Bert Bakker. CY - Amsterdam. ER - Deze lijst van Rotterdammers geeft een overzicht van bekende personen die in de Nederlandse stad Rotterdam zijn geboren, wonen of hebben gewoond en over wie een artikel op de Nederlandstalige Wikipedia bestaat. Rotterdamse vrouwen en de VOC, 1600-1800. in MPC van der Heijden & P van de Laar (eds), Rotterdammers en de VOC. Handelscompagnie, stad en burgers,1600-1800. Bert Bakker, Amsterdam, pp. 181-212. De VOC in de geschiedschrijving van 1800 tot heden. in M van der Heijden & P van de Laar (eds), Rotterdammers en de VOC. Handelscompagnie, stad en burgers. Bert Bakker, Amsterdam, pp. 11-29. Rotterdammers en de VOC, Handelscompagnie, stad en burgers (1600-1800) Femme S. Gaastra:...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Heijden
DIMENSIE
8,4 MB
BESTANDSNAAM
Rotterdammers En De Voc.pdf

OMSCHRIJVING

ROTTERDAMMERS EN DE VOC besteedt aandacht aan de sociaal-economische en culturele betekenis van de VOC voor de stad Rotterdam, nog altijd Nederlands handelsstad bij uitstek. Het boek vertelt het verhaal van een stad, zijn burgers en de belangrijkste handelscompagnie van de Gouden Eeuw. Het ontstaan en de bloei van de VOC worden tegen de achtergrond geplaatst van de stedelijke veranderingen en de rol van Rotterdam als veelbelovende koopstad in 1600. Naast het succes en de bloei van de compagnie, komen minder positieve aspecten aan bod. Ten slotte wordt ook aandacht besteed aan de historische beeldvorming rond de handelscompagnie en haar succes.

Wil je het boek lezen?Rotterdammers En De Voc in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Heijden. Lezen Rotterdammers En De Voc Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN