Uit de suiker in de tabak

Uit de suiker in de tabak - P.A. Daum | Fthsonline.com

...niem Maurits zijn Uit de suiker in de tabak (1885) ... Uit De Suiker In De Tabak Boek PDF Online | BANK72 PDF ... . Het was zijn eersteling en tevens de eerste naturalistische rom Uit de suiker in de tabak. Taal: Nederlands : Uitgever: Thomas & Eras, Den Haag, 1977: Bijzonderheden: Voor méér info zie extra foto's (What you see is what you get) Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten) Meer info: HC met nette omslag / 338 pag / goed ... Vervuld van 'afkeer van de conventionele kostschoolliteratuur die het romanlezend publiek word voorgezet', schreef P.A. Daum onder het pseudoniem Maurits zijn Uit de ... Boekverslag Nederlands Uit de suiker in de tabak door P.A ... ... .A. Daum onder het pseudoniem Maurits zijn Uit de suiker in de tabak (1885). Het was zijn eersteling en tevens de eerste naturalistische roman in de Nederlandse letterkunde. Het is het verhaal van de als 'presentkaasje' naar Indie gestuurde James van … pseudoniem Maurits zijn Uit de suiker in de tabak (1885). Het was zijn eersteling en tevens de eerste naturalistische roman in de Nederlandse letterkunde. Het is het verhaal van de als 'presentkaasje' naar Indie gestuurde James van Tuyll die, aanvankelijk zeer succesvol in zaken, zijn huwelijk door eigen toedoen ziet mislukken en zich ten slotte terugvindt in de brokstukken van zijn leven. Vervuld van 'afkeer van de conventionele kostschoolliteratuur die het romanlezend publiek word voorgezet', schreef P.A. Daum onder het pseudoniem Maurits zijn Uit de suiker in de tabak (1885). Het was zijn eersteling en tevens de eerste naturalistische roman in de Nederlandse letterkunde. Het is het verhaal van de als 'presentkaasje' naar Indie ges Bestel Uit de suiker in de tabak van P.A. Daum. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De novellen die P.A. Daum geschreven heeft voordat hij naar Indië vertrok, heeft hij in het voorwoord van zijn eerste Indische roman Uit de suiker in de tabak afgedaan als "prulwerk" en "kostschoolliteratuur". In Indië had hij intussen het werk van Émile Zola, de grondlegger van het naturalisme in de literatuur, leren Title: P.A. Daum, Uit de suiker in de tabak: Author(s): Schoor, R.J.M. van de: Publication year: 2015: In: Geerdink, Nina; Joosten, Jos; Oosterman, Johan (ed.), De ......

INFORMATIE

AUTEUR
P.A. Daum
DIMENSIE
6,75 MB
BESTANDSNAAM
Uit de suiker in de tabak.pdf

OMSCHRIJVING

Vervuld van 'afkeer van de conventionele kostschoolliteratuur die het romanlezend publiek word voorgezet', schreef P.A. Daum onder hetpseudoniem Maurits zijn Uit de suiker in de tabak (1885). Het was zijn eersteling en tevens de eerste naturalistische roman in de Nederlandse letterkunde. Het is het verhaal van de als 'presentkaasje' naar Indie gestuurde James van Tuyll die, aanvankelijk zeer succesvol in zaken, zijn huwelijk door eigen toedoen ziet mislukken en zich ten slotte terugvindt in de brokstukken van zijn leven. 'Als ik zo 's middags onder 'n kop thee van mijn voorgalerij naar beneden zie over de eindeloze sawahs [...] , dan krijg ik wel eens een naar gevoel van verlatenheid, en denk hoe weinig er nodig is om een mensenleven doelloos te maken.' Daum is een voortreffelijke observator van Indische mensen tegen de achtergrond van het koloniale leefklimaat dat hun gedrag, denken en lot bepaalde. Hij is ook een begenadigd verteller, die in de journalistiek had geleerd scherp en levendig te formuleren. Dat maakt hem tot op de dag van vandaag zo leesbaar.

Wil je het boek lezen?Uit de suiker in de tabak in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.A. Daum. Lezen Uit de suiker in de tabak Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN