Mijn hart blootgelegd

Mijn hart blootgelegd - Charles Baudelaire | Fthsonline.com

...g jaar na de dood van de auteur van 'Les Fleurs du Mal' ... Two minutes: Mijn hart blootgelegd | Charles Baudelaire ... ... ... MIJN HART BLOOTGELEGD door CHARLES BAUDELAIRE in de vertaling van ROKUS HOFSTEDE, die ook het nawoord schreef. Twintig jaar na de dood van de auteur van Les Fleurs du Mal en Le Spleen de Paris (1821-1867) verschenen in Parijs fragmenten van een... Details MIJN HART BLOOTGELEGD door CHARLES BAUDELAIRE in de vertaling van ROKUS HOFSTEDE, die ook het nawoord schreef. Twintig jaar na de dood van de auteur van 'Les Fleurs ... Mijn hart blootgelegd door Charles Baudelaire (paperback ... ... . Twintig jaar na de dood van de auteur van 'Les Fleurs du Mal' en 'Le Spleen de Paris' (1821-1867) verschenen in Parijs fragmenten van een onvoltooid gebleven, groot essayistisch prozaproject, waarin de schrijver zich zou leegschrijven en zich zou wreken op de moderne wereld en ... Charles Baudelaire - Flitsen, Mijn hart blootgelegd, België uitgekleed. Vertaald door Rokus Hofstede, Voetnoot, Antwerpen, 136 blz. € 19,-. 0 Reacties. TAGS: Charles Baudelaire; Scan deze QR Code met je mobiel. Sluiten. Volgend bericht. Filmpje: Jeffrey Eugenides in gesprek met Karl Ove Knausgård. MIJN HART BLOOTGELEGD door CHARLES BAUDELAIRE in de vertaling van ROKUS HOFSTEDE, die ook het nawoord schreef. Twintig jaar na de dood van de auteur van 'Les Fleurs du Mal' en 'Le Spleen de Paris' (1821-1867) verschenen in Parijs fragmenten van een onvoltooid gebleven, groot essayistisch prozaproject, waarin de schrijver zich zou leegschrijven en zich zou wreken op de moderne wereld en de ... MIJN HART BLOOTGELEGD door CHARLES BAUDELAIRE in de vertaling van ROKUS HOFSTEDE, die ook het nawoord schreef. Twintig jaar na de dood van de auteur van 'Les Fleurs du Mal' en 'Le Spleen de Paris' (1821-1867) verschenen in Parijs fragmenten van een onvoltooid gebleven, groot essayistisch prozaproject, waarin de schrijver zich zou leegschrijven en z [Charles Baudelaire, Mijn hart blootgelegd (Fr.: Journaux intimes / Fusées, Mon coeur mis à nu, Hygiène, La Belgique déshabillée), vertaling Rokus Hofstede, Voetnoot, 2014] De vertaling van Baudelaire's Journaux Intimes komt daarom als geroepen. Samenvatting MIJN HART BLOOTGELEGD door CHARLES BAUDELAIRE in de vertaling van ROKUS HOFSTEDE, die ook het nawoord schreef. Twintig jaar na de dood van de auteur van 'Les Fleurs du Mal' en 'Le Spleen de Paris' (1821-1867) verschenen in Parijs fragmenten van een onvoltooid gebleven, groot essayistisch prozaproject, waarin de schrijver zich zou leegschrijven en zich zou wreken op ...

INFORMATIE

AUTEUR
Charles Baudelaire
DIMENSIE
10,85 MB
BESTANDSNAAM
Mijn hart blootgelegd.pdf

OMSCHRIJVING

MIJN HART BLOOTGELEGD door CHARLES BAUDELAIRE in de vertaling van ROKUS HOFSTEDE, die ook het nawoord schreef.Twintig jaar na de dood van de auteur van 'Les Fleurs du Mal' en 'Le Spleen de Paris' (1821-1867) verschenen in Parijs fragmenten van een onvoltooid gebleven, groot essayistisch prozaproject, waarin de schrijver zich zou leegschrijven en zich zou wreken op de moderne wereld en de menselijke soort. Deze notities, opgesplitst in drie reeksen, 'Flitsen', 'Mijn hart blootgelegd' en 'Hygiëne' zijn nu voor het eerst integraal vertaald. Ze worden aangevuld met een synopsis van 'België' uitgekleed'. In dit beruchte schotschrift over België, waaraan Baudelaire in de laatste twee jaar van zijn leven werkte, worden het sarcasme en de grimmigheid niet meer gericht op de wereld als geheel maar op Baudelaires vrijwillige ballingsoord België. Hij boekstaaft ontgoochelingen en vereffent persoonlijke rekeningen, verwoordt zijn politieke desillusies en gaat te keer tegen de domheid en platvloersheid van zijn tijd.De in deze bundel bijeengebrachte toverformules over maatschappij en moraal zijn van kapitaal belang gebleken voor een begrip van Baudelaires wereldbeeld en zijn poëzie.

Wil je het boek lezen?Mijn hart blootgelegd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Charles Baudelaire. Lezen Mijn hart blootgelegd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN