TERUG TOT INA DAMMAN

TERUG TOT INA DAMMAN - Simon Vestdijk | Fthsonline.com

...dste roman uit de Anton Wachter-serie, opent met Antons Wachters eerste dagen op de hbs, 'het moeilijkste wat er bestond' ... Terug tot Ina Damman - Bibliotheek.nl ... . Hij is een intelligente maar wereldvreemde jongen en wordt op school dan ook geplaagd. Als verweer tegen zijn eenzaamheid en het gepest van zijn klasgenoten zoekt hij zijn heil in hard werken, zodat hij de beste ... Terug tot Ina Damman Een deel van het door de uitgever geweigerde manuscript werkte Vestdijk om tot zijn eerste roman Terug tot Ina Damman, het eerste deel van de Anton Wachter-reeks. Dit boek was bij verschijnen direct een succes. In de autobiografische roman Terug tot Ina Damman (1934) schrijft de au ... Terug tot Ina Damman - Wikipedia ... . Dit boek was bij verschijnen direct een succes. In de autobiografische roman Terug tot Ina Damman (1934) schrijft de auteur Terug tot Ina Damman Vestdijk, Simon 1934; Over deze site. Home; Contact; Colofon; Websitevoorwaarden; Ik wil niet meer worden gevolgd door Google Analytics Klik hier voor opt-out. Let op, deze functie werkt niet op mobiele apparaten ... Lahringen Sint Sebastiaan, Surrogaten voor Murk Tuinstra, Terug tot Ina Damman, De andere school Areopagus 1998 18.5 x 13 cm hard linnen kaft 860 pg. dundruk naam vorige eigenaar voorin rest als nieuw verzendin... Terug tot Ina Damman (1934), de bekendste roman uit de Anton Wachter-serie, opent met Anton Wachters eerste dagen op de hbs, 'het moeilijkste wat er bestond'. Hij is een intelligente maar wereldvreemde jongen en wordt op school dan ook geplaagd. Als verweer tegen zijn eenzaamheid en het gepest van zijn klasgenoten zoekt hij zijn heil in hard werken, zodat hij de beste van Terug tot Ina Damman (1934) is de geschiedenis van een jeugdliefde, Sint Sebastiaan (1939) die van een opbloeiend talent, Surrogaten voor Mark Tuinstra (1948) het portret van een vriendschap en De andere school (1949) geeft een beeld van een verwarrende overgangsfase. Terug tot Ina Damman. In 1934 verschijnt Vestdijks officiële eerste roman: Terug tot Ina Damman. Hoofdpersoon is Vestdijks alter ego Anton Wachter. De roman is het verslag van een grote jeugdliefde. Anton Wachter wordt heen en weer geslingerd tussen een allesverterende liefde voor het meisje Ina en verlangen naar afstand, observatie en ... Terug tot Ina Damman is zeker het mooiste, door een Nederlandse schrijver geschreven, boek. Ik vond het ontzettend interessant om de ontwikkeling van de hoofdpersoon te lezen en te kijken hoe hij in bepaalde situaties handelde. Terug tot Ina Damman (1934), de bekendste roman uit de Anton Wachter-serie, opent met Antons Wachters eerste dagen op de hbs, 'het moeilijkste wat er bestond'. Hij is een intelligente maar wereldvreemde jongen en wordt op school dan ook geplaagd....

INFORMATIE

AUTEUR
Simon Vestdijk
DIMENSIE
3,31 MB
BESTANDSNAAM
TERUG TOT INA DAMMAN.pdf

OMSCHRIJVING

Terug tot Ina Damman (1934), de bekendste roman uit de Anton Wachter-serie, opent met Antons Wachters eerste dagen op de hbs, 'het moeilijkste wat er bestond'. Hij is een intelligente maar wereldvreemde jongen en wordt op school dan ook geplaagd. Als verweer tegen zijn eenzaamheid en het gepest van zijn klasgenoten zoekt hij zijn heil in hard werken, zodat hij de beste van zijn klas wordt en blijft, zonder dat dit hem echter voldoening schenkt. Geleidelijk krijgt hij vrienden, zijn leven wordt dragelijker, maar zijn hele puberteit wordt beheerst door zijn liefdesgevoelens voor medescholier Ina Damman - gevoelens die uitgroeien tot een allesbeheersende, onmogelijke jeugdliefde.

Wil je het boek lezen?TERUG TOT INA DAMMAN in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon Vestdijk. Lezen TERUG TOT INA DAMMAN Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN