De Assyriologie herzien

De Assyriologie herzien - Telder de Robert | Fthsonline.com

...zonderlijke koning van Tiglath Pileser III over Assyrië, botsen we echter onmiddellijk met de Assyriologie ... Online boeken en kantoorartikelen bestellen | Bruna.nl ... . Online vertaalwoordenboek. DE:assyriologie. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Het Assyrische Rijk of kortweg Assyrië was een rijk dat bestond tussen 2000 v.Chr. en 609 v.Chr. De Assyriërs veroverden het Rijk vanuit hun kerngebied rond de stad Aššur (of Assoer) in Mesopotamië, hoewel Aššur niet altijd de hoofdstad geweest is.Onder Shamshi-adad I was het Šubad-Enlil en vanaf Sennacherib werd Ninive de hoofdstad. Op het hoogtepunt ... De Assyriologie herzien, Telder de Robert | 9789402135725 ... ... .Onder Shamshi-adad I was het Šubad-Enlil en vanaf Sennacherib werd Ninive de hoofdstad. Op het hoogtepunt van hun macht besloeg het ... DE ASSYRIOLOGIE HERZIEN DE AVONTUREN VAN LOBBES De bastaard van Herzele. De bastaard van Herzele De betovering doorbroken. De betovering doorbroken . De Biochemische Mens naar Geluk en Genot. De Biochemische Mens naar Geluk en Genot De biologische klok bij mens, dier en plant. DE ASSYRIOLOGIE HERZIEN Robert De Telder € 14,46 Create My Books & Shop My Books. Paperback / softback. 2013-06-10 dut. Niet leverbaar ... De studie van het spijkerschrift kreeg in 1918 een vaste plek aan onze universiteit. Dit jaar luiden we de tweede eeuw van de Leidse assyriologie in met een aantal activiteiten. DE ASSYRIOLOGIE HERZIEN De bijbel als Mythe De Bijbel lezen: gisteren, vandaag en morgen De Bijbel voor Dummies . De eeuwige drenkeling . De gereedschapskist van de gemeenteopbouwer . De grote stad . De Heer is mijn herder . De hof van Eden . De Jezusruimte . De ......

INFORMATIE

AUTEUR
Telder de Robert
DIMENSIE
5,13 MB
BESTANDSNAAM
De Assyriologie herzien.pdf

OMSCHRIJVING

Heel wat seculiere onderzoekers naar een herziening op de tijdsbalk van de Egyptische koningslijsten in relatie tot Klein-Azië maken gebruik van de jaartallen geleverd door E. Thiele. Een geleerde die de jaartallen van de historische boeken van de Bijbel herzien heeft en aan de Assyrische koningslijst gekoppeld en aangepast. Bekende jaartallen zoals het jaar 1447 v. Chr. voor de Exodus uit Egypte, het jaar 722 v. Chr. voor de val van Samaria en 701 v. Chr. voor het veertiende regeringsjaar van Hizkia en de belegering van Jeruzalem door de Assyriër Sanherib, zijn het resultaat van het linken van de Bijbelse chronologie aan de koningen van Assur en niet andersom. Het boek 'De Assyriologie herzien' brengt een revisie van de Assyrische koningslijst op de tijdsbalk met nieuwe chronologische ankerpunten vanuit de Bijbel en de werken van Flavius Josephus.

Wil je het boek lezen?De Assyriologie herzien in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Telder de Robert. Lezen De Assyriologie herzien Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN