Duchamp

Duchamp - Berend Sommer | Fthsonline.com

...rectly associated with Dada groups. Duchamp is commonly regarded, along with Pablo Picasso and Henri Matisse, as ... Marcel Duchamp - 125 Artworks, Bio & Shows on Artsy ... ... 25-okt-2014 - Raymond Duchamp-Villon (Damville (Eure), 5 november 1876 - Cannes, 7 oktober 1918) was een Franse beeldhouwer. Met zijn intelligentie bracht hij de vernieuwingstendens in het Kubisme en het Futurisme binnen de driedimentionale sculptuur, vanaf 1910. Zijn Grand Cheval, een brons van 107 cm hoog, een bio-mechanische synthese van de paardenkracht, die hij creëerde in 1914, is het ... Duchamp staat achter de camera, Man Ray is verantwoordelijk voor het scheren van het schaamhaar van de barone ... Readymade - Wikipedia ... ... Duchamp staat achter de camera, Man Ray is verantwoordelijk voor het scheren van het schaamhaar van de barones. Helaas gaat er bij het ontwikkelen van de film iets fout, waardoor nu alleen nog een ... Duchamp's Fontein bewaterd in Stockholm. De Nasleep Voor een retrospectief van het werk van Marcel Duchamp in 1950 liet hij een replica maken van zijn 'Fontein', in 1953, 1963 en 1964 volgden nog meer replica's zodat er nu in totaal 11 'Fonteinen' van Duchamp bestaan. Marcel Duchamp (Blainville-Crevon, 28 de julho de 1887 - Neuilly-sur-Seine, 2 de outubro de 1968) foi um pintor, escultor e poeta francês, cidadão dos Estados Unidos a partir de 1955, e inventor dos ready made. É um dos precursores da arte conceitual e introduziu a ideia de ready made como objeto de arte....

INFORMATIE

AUTEUR
Berend Sommer
DIMENSIE
9,86 MB
BESTANDSNAAM
Duchamp.pdf

OMSCHRIJVING

'Wat Napoleon is voor de Franse revolutie, dat ben ik voor de recherche.' Wanneer rechercheur Duchamp naar de Amsterdamse Pijp wordt geroepen om de dood van een verklede jongen op te helderen, raken zijn assistent Julius Floret en hij verwikkeld in een onnavolgbare affaire. Speurend naar onrecht weet Duchamp zich in de meest penibele verhoren staande te houden. De verdachten lijken zich zo onbeduidend mogelijk op te stellen, en doen een uiterst beroep op het fragiele geduld van de detective. Duchamp zoekt de oplossing van de moord zonder schijnbaar motief in nachtcafés en Ikea-meubilair. Tegels lichten laat hij aan zijn assistent over; zijn handen moeten onberispelijk blijven. Naarmate de intrige zich ontspint, wordt duidelijk dat er meer op het spel staat dan een levenloos slachtoffer. In Duchamp: een detective verkent Berend Sommer de wetten van het genre, door ze spottend tegen het licht te houden. Hij werkt bij Elsevier als redacteur en studeerde geschiedenis in Leiden. Duchamp: een detective is zijn debuutroman.

Wil je het boek lezen?Duchamp in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Berend Sommer. Lezen Duchamp Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN