Herstel binnen de verslavingszorg

Herstel binnen de verslavingszorg - Stollenga, Martinus | Fthsonline.com

...n die zelf in herstel zijn van een verslaving, die daarnaast een ... Herstelgerichte verslavingszorg en inzet van ... ... ... De meeste ervaringsdeskundigen zijn werkzaam in de ambulante en klinische ggz en het beschermd wonen. Hieronder vallen de psychiatrische zorg, de forensische zorg, de openbare ggz, de verslavingszorg en de psychogeriatrie. De ervaringsdeskundige kan tevens werkzaam zijn in naastgelegen sectoren als jeugdzorg en maatschappelijke opvang. Doel van dit boek is een overzicht te geven van de status van d ... Herstel binnen de verslavingszorg PDF Boek ... . Doel van dit boek is een overzicht te geven van de status van de herstelondersteunende zorg binnen de verslavingspraktijk. Herstel binnen de verslavingszorg - Paperback - 9789036807937 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. en herstel, in hoofdstuk 2 de visie op wat dit betekent ... binnen en buiten de zorg. De verslavingszorg heeft daarmee een belangrijk voor-schot genomen op de ingrijpende gevolgen die voort- ... De verslavingszorg heeft de samenleving in de afgelopen jaren veel geboden. Verslavingen zijn er in vele soorten en maten, bijvoorbeeld op het gebied van alcohol, drugs, medicijnen, gokken, games, seks of eten. Een verslaving kan voor mensen zo'n groot probleem zijn, dat die het functioneren van het dagelijks leven ernstig kan beïnvloeden. Binnen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bieden we je diverse opleidingen aan waarmee je in de verslavingszorg kunt ... De cursus 'Herstellen doe je zelf" is bedoeld om het herstelproces van mensen met ernstige psychische aandoeningen te bevorderen. Uit het promotieonderzoek 'Recovery is up to you, evaluation of a peer-run course' bleek dat de cursus een positief effect had op het herstel van de deelnemers, namelijk op empowerment, hoop en (zelf)vertrouwen....

INFORMATIE

AUTEUR
Stollenga, Martinus
DIMENSIE
8,69 MB
BESTANDSNAAM
Herstel binnen de verslavingszorg.pdf

OMSCHRIJVING

Jaap van der Stel geeft een overzicht van vraagstukken die voor een blijvende herstelondersteunende praktijk om een antwoord vragen. Van der Laenen en collega's gaan in op het herstel bij drugsgebruikende delinquenten. In het artikel van Sommer en Vanderplasschen gaat het om het beheersten van afhankelijkheid. Barendrecht en Wits doen verslag van de uitvoering van een van de afspraken in het Handvest van Maastricht: het uitvoeren van proeftuinen.Dan zijn er de rubrieken die in het teken van herstel staan: Jaap van der Stel met zijn column 'Niks geen hersenziekte'. Suzan Oudejans en Masha Spits over het herstelproces van BN'ers en Minke Dijkstra bespreekt het boek 'Deskundig door de verslaving'. Tot slot presenteert Stollenga een casus in de rubriek Casuïstiek.

Wil je het boek lezen?Herstel binnen de verslavingszorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stollenga, Martinus. Lezen Herstel binnen de verslavingszorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN