De rebelse held

De rebelse held - Eva Rovers | Fthsonline.com

...ing Ruimteschip Aarde. Als gastconservator van het Universiteitsmuseum in Groningen liet Eva zich inspireren door het idee van Buckminster Fuller dat we de wereld moeten beschouwen als ruimteschip en onszelf als astronauten die daarvan afhankelijk zijn ... Athenaeum Boekhandel | De rebelse held, Eva Rovers ... . Rebelse Adrenaline wordt eerste vrouwelijke held in strips Asterix Adrenaline is niet eerste held in de serie met vlechten /AFP . De avonturen van de Galliërs Asterix en Obelix worden al zo'n zestig jaar uitgegeven. Over De rebelse held: In een afgelegen depot van een universiteitsmuseum probeert Eva Rovers een tentoonstelling te puren uit duizenden curieuze voorwerpen. Ze zoekt samenhang tussen embryo's en dieren op sterk water, opgezette vogels, sterrenkijkers ... Athenaeum Boekhandel | De rebelse held ... . Over De rebelse held: In een afgelegen depot van een universiteitsmuseum probeert Eva Rovers een tentoonstelling te puren uit duizenden curieuze voorwerpen. Ze zoekt samenhang tussen embryo's en dieren op sterk water, opgezette vogels, sterrenkijkers en ijzeren longen uit een ver verleden. Verrader en held. De rebelse ARP-voorman Jaap Boersma baande in 1973 de weg naar het kabinet-Den Uyl. Dat nam niet iedereen in eigen kring hem in dank af. Over Suske en Wiske nr. 257 De rebelse Reinaert scenario en tekeningen Paul Geerts. Helden zijn boven kritiek verheven. Ze belichamen de waarden en normen van een samenleving. Van hun voetstuk vallen ze pas wanneer blijkt dat ze hun heroïsche rol niet kunnen vervullen. Suske en Wiske zijn bij uitstek Vlaamse helden....

INFORMATIE

AUTEUR
Eva Rovers
DIMENSIE
4,41 MB
BESTANDSNAAM
De rebelse held.pdf

OMSCHRIJVING

In een afgelegen depot van een universiteitsmuseum probeert Eva Rovers een tentoonstelling te puren uit duizenden curieuze voorwerpen. Ze zoekt samenhang tussen embryo's en dieren op sterk water, opgezette vogels, sterrenkijkers en ijzeren longen uit een ver verleden. Wat zeggen deze losse scherven over ons warrige heden? Kunnen ze helpen onze versplinterde en eenzame tijd te doorgronden? In een poging antwoorden te vinden begint ze brieven te schrijven aan de man die een oplossing had voor ieder probleem: de excentrieke, bijna vergeten uitvinder, architect, futuroloog en rebelse denker Richard Buckminster Fuller _ ook wel "de Leonardo Da Vinci van de twintigste eeuw' genoemd. Meer dan een halve eeuw geleden ontwierp hij vliegende auto's, zelfvoorzienende huizen en enorme koepels die over steden geplaatst konden worden om ze te verduurzamen. Ver voordat iemand van het internet had gehoord, bedacht hij een video-encyclopedie die iedereen ter wereld kon raadplegen én gebruiken om mee te beslissen over de wereldpolitiek. Als een van de eersten waarschuwde hij dat onbeperkte groei op een beperkte planeet onmogelijk is.Met haar persoonlijke en bevlogen stijl smeedt Eva Rovers in haar brieven wonderlijke historische verhalen aan hedendaagse thema's als klimaatverandering, de techrevolutie, overbevolking, hernieuwbare energie en falende democratieën. De rebelse held is een hartstochtelijke oproep om naar de wereld te kijken zoals Buckminster Fuller deed: we zijn allemaal astronauten op het prachtige, maar kwetsbare Ruimteschip Aarde. Eva Rovers schreef de veelgeprezen biografieën van Helene Kröller-Müller en Boudewijn Büch. In 2018 verscheen Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen.

Wil je het boek lezen?De rebelse held in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eva Rovers. Lezen De rebelse held Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN