Het verlies

Het verlies - Siegfried Lenz | Fthsonline.com

...ersoon en de manier van leven zijn veranderd door het letsel ... Rouwen na het verlies van een kind - RememberMe ... . Vooropgesteld dat de persoon wéét heeft van de gevolgen die een hersenletsel met zich meebrengen. Het verlies van een vriend of vriendin kan veel impact hebben. Intense verbondenheid en een groot gemis. Hier vindt u gedichten die u vaak makkelijk kunt aanpassen aan uw situatie. Zet u dan wel de bronvermelding eronder: vrij naar (naam dichter) Het is veel beter geweldige uitdagingen aan te durven en glorieuze triomfen te vieren zelfs al worden die afgewisseld met mislukkingen, dan je te scharen onder die arme geesten die weinig vreugde of lijden kennen, omdat zij leven in de schemerzone die overwinning noch verlies kent. Voor een jonger kind is het zeer ingrijpend om een of beid ... Gecondoleerd: voorbeelden van passende condoleancetekst ... . Voor een jonger kind is het zeer ingrijpend om een of beide ouders te verliezen, want een kind is nog helemaal niet klaar om het veilige ouderlijke nest te verlaten. De dood van een ouder slaat dan een enorm gat in hun leven. Alle veiligheid lijkt in één keer weg te zijn. Puber Ook voor een puber heeft het verlies van een ouder een enorme impact. De vorm van je condoleance is om het even, belangrijker is dat je iets van je laat horen, in alle oprechtheid. Het helpt de nabestaanden bij het verwerken van het verlies van hun dierbare. Je toont dus je medeleven met het verlies. Je toont niet je medeleven met de overleven persoon. Optie een is dus het beste. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat een naaste of iemand die je heel erg dierbaar is komt te overlijden. Dit is een hele vervelende periode en je kunt er behoorlijk last van hebben. Ook kan het voorkomen dat een goede vriend, vriendin of kennis iemand verliest bij het overlijden. Je wilt diegene dan graag steunen. Ga de confrontatie met het verlies aan. Om de pijn na een zwaar verlies te verzachten, willen we soms iets doen - wat dan ook - maar zich onderwerpen aan een schadelijke gewoonte, zoals drugsgebruik, alcoholmisbruik, verslapen, overmatig internetten of moedwillige promiscuïteit, bedreigt je gezondheid en laat je kwetsbaar achter voor verslaving en nog meer pijn....

INFORMATIE

AUTEUR
Siegfried Lenz
DIMENSIE
9,8 MB
BESTANDSNAAM
Het verlies.pdf

OMSCHRIJVING

De erudiete, verbaal begaafde Uli heeft in zijn leven vele beroepen gekend. Als gids in zijn geliefde Hamburg is hij in zijn element. Met spitsvondige anekdotes en grappen brengt hij de stad tot leven als geen ander. Toeristen hangen aan zijn lippen. Maar op een dag gaat het mis: hij ziet dubbel, zijn arm verkrampt en hij moet de tour afbreken. Met moeite bereikt hij het huis van zijn vriendin Nora, een bibliothecaresse. Hij probeert duidelijk te maken wat hem overkomt. Het lukt niet: hij kan niet meer praten.Het is een beroerte. Uli belandt in het ziekenhuis met afasie. Uit alle macht probeert hij zijn spraakvermogen weer terug te krijgen. Hij moet Nora zien en hij moet haar iets vertellen. Maar Nora komt niet. Ze kan het niet opbrengen. Terwijl zij zich om Uli te ontwijken verdiept in de problemen van anderen, loopt Uli weg uit het ziekenhuis om haar te gaan zoeken. De stad waar hij zo thuis was, is plots een beangstigende omgeving. Beide geliefden dolen er eenzaam rond, worstelend met deze nieuwe situatie. Zullen ze elkaar weer vinden?In HET VERLIES onderzoekt Lenz in zijn bedachtzame stijl met buitengewoon veel inlevingsvermogen wat het verliezen van je spraakvermogen betekent voor je verhouding tot de wereld. Hoe het alle zekerheden wegneemt en de relaties met de mensen om je heen - en de liefde - op de proef stelt.Siegfried Lenz (1926-2014) wordt gezien als een van de grootste schrijvers uit de naoorlogse Duitse literatuur. Hij schreef vele korte verhalen, novelles en romans en won vele prijzen voor zijn oeuvre.

Wil je het boek lezen?Het verlies in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Siegfried Lenz. Lezen Het verlies Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN