Kinderen van de kolonie

Kinderen van de kolonie - Jan Raymaekers | Fthsonline.com

...olonie, over een andere controversiële periode in onze geschiedenis ... Kinderen van de Kolonie - Documentaire - CANVAS ce mardi ... ... . Intal nam een interview af met een van de makers, Geert Clerbout. Kinderen van de kolonie eindelijk erkend. Georges Kamanayo De Belgische premier Michel zal zich donderdag officieel excuseren voor de wijze waarop België de 'metissen' heeft behandeld. Exclusief voor abonnees Simon Diasolua en Marc Reynebeau, kinderen van de kolonie, over 60 jaar onafhankelijkheid van Congo: "Congo wordt nog altijd leeggeroofd" Kinderen van de kolonie bevat een verzameling pakkende getuigenissen van individuen met een mening over Congo van de koloniale tijd tot vandaag. Van Belgen en Congolezen, Belgische Congolezen en Belgen die bijna ... Kinderen van de kolonie eindelijk erkend - NRC ... . Van Belgen en Congolezen, Belgische Congolezen en Belgen die bijna Congolezen waren. Mensen die de koloniale tijd zelf hebben meegemaakt en mensen die de verhalen kennen en met zich meedragen. Kinderen van de kolonie De reeks laat ons kennismaken met het koloniale systeem en de gevolgen daarvan voor Belgen en Congolezen. Getuigenissen van mensen die erbij betrokken waren, geven het koloniaal verleden een gezicht. In 1960 werd Congo na een korte strijd onafhankelijk. Canvas presenteert: Kinderen van de kolonie De erfenis van Belgisch-Congo - vanaf dinsdag 20 november. Dinsdag 23 oktober 2018 — Na het spraakmakende Kinderen van de collaboratie presenteert Canvas nu de gelijkaardige reeks Kinderen van de kolonie, over een andere controversiële periode in onze geschiedenis. In 1960 werd Congo na een korte politieke strijd onafhankelijk. Getuigenissen 60 jaar Congo De vergeten kinderen van de kolonie: 'In Congo noemen ze ons blank, in Europa zijn we gewoon zwart' Lucien Bertens: 'Als ik een andere zwarte zag in Maasmechelen ... Kinderen van de Kolonie is een Belgische documentaireserie van de zender Canvas/Ketnet. De serie ging in première op 20 november 2018. In 1960 werd Congo na een korte politieke strijd onafhankelijk. Het was voor België het einde van meer dan 75 jaar aanwezigheid in het Midden-Afrikaanse land. Met Kinderen van d...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Raymaekers
DIMENSIE
7,88 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen van de kolonie.pdf

OMSCHRIJVING

Het is ruim zestig jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd. Dat zijn vier generaties die vanuit hun eigen ervaringen kunnen terugblikken op de koloniale tijd en hoe het de onafhankelijke republiek Congo na 1960 is vergaan. Kinderen van de kolonie bevat een verzameling pakkende getuigenissen van individuen met een mening over Congo van de koloniale tijd tot vandaag. Van Belgen en Congolezen, Belgische Congolezen en Belgen die bijna Congolezen waren. Mensen die de koloniale tijd zelf hebben meegemaakt en mensen die de verhalen kennen en met zich meedragen. Sommige hebben heimwee en hartzeer, andere onbegrip en woede over het verleden of hoop op een betere toekomst. Wat ze delen, is dat ze erover nadenken en dat ze Congo en de Congolezen een warm hart toedragen.

Wil je het boek lezen?Kinderen van de kolonie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Raymaekers. Lezen Kinderen van de kolonie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN