Marifonie

Marifonie - Onbekend | Fthsonline.com

...arifoon uitluistert. Bij het zoeken naar een ligplaats in een haven is een marifoon een handig hulpmiddel ... ANWB Cursusboek Marifonie - 17e druk | ANWB Webwinkel ... . Basiscertificaat Marifonie + module GMDSS = Marcom-B; SRC: Dezelfde apparatuur als Marcom-B, echter niet toegestaan op schepen die deze GMDSS apparatuur verplicht moeten monteren. Deze zogeheten "Compulsory Fit" schepen hebben meer dan 12 passagiers aan boord, of meten meer dan 300 BRT. Online cursus Basiscertificaat Marifonie Inschrijven Inschrijven online cursus Marifonie . De online cursus Marifonie kost € 70 en is persoonsgebonden. Na verwerking van uw betaling wordt uw a ... Gratis Marifonie examens - Watersportcursussen ... . De online cursus Marifonie kost € 70 en is persoonsgebonden. Na verwerking van uw betaling wordt uw account aangemaakt. Dit gebeurt meestal binnen 10 minuten. Daarna ontvangt u een e-mail en kunt u inloggen op uw cursus(sen). De voordelen van een online ... Marifonie welk certificaat heb ik nodig om de Noordzee over te steken? Het maakt niet uit of u kiest voor het basiscertificaat of voor Marcom-B. U mag alleen een VHF marifoon aanschaff...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
10,98 MB
BESTANDSNAAM
Marifonie.pdf

OMSCHRIJVING

Marifonie cursusboek 16e drukGoed marifoongebruik is essentieel voor een vlotte en veilige vaart. Niet onbelangrijk als u weet dat de Nederlandse vaarwegen tot de drukste ter wereld behoren.Goed marifoongebruik draagt ook bij aan de veiligheid op het water. Met de marifoon kunt u met andere schepen en walstations (sluizen, verkeersposten enzovoorts) communiceren. U kunt een marifoon zowel op zee als op de binnenwateren gebruiken.Als pleziervaarder bent u niet verplicht een marifoon aan boord te hebben. Rijkswaterstaat adviseert het gebruik wel, omdat het de veiligheid bevordert. Als u een marifoon hebt, dan bent u verplicht om uit te luisteren.In plaats van een vaste marifoon kunt u ook een draagbare marifoon (portofoon) gebruiken. Dit verdient niet de voorkeur, omdat u hiermee een aanmerkelijk beperkter zend- en ontvangstbereik hebt.Een veelvoorkomend misverstand is dat een mobiele telefoon een marifoon kan vervangen. In tegenstelling tot marifoons en portofoons, bereikt u met een mobiele telefoon slechts één instantie of persoon. Ook hebt u met een mobiele telefoon niet overal op het water bereik. Een (nood)oproep via de marifoon wordt gehoord door iedereen die in de omgeving uit luistert. De kans op hulp is dan aanzienlijk groter.Voor het gebruik van een marifoon is een bedieningscertificaat nodig, waaruit blijkt dat u weet hoe het apparaat werkt en welke procedures daarbij komen kijken. Er bestaan twee typen certificaten: het basiscertificaat voor het gebruik van een binnenvaartmarifoon en het beperkt certificaat (Marcom-B) voor het gebruik van een marifoon in zeevaartuitvoering. De laatste is bijna altijd voorzien van DSC (Digital Selective Calling), waarmee geheel geautomatiseerd nood-, spoed- en veiligheidsoproepen kunnen worden verzonden. Voor het Marcom-B certificaat, bestaande uit het basiscertificaat plus de zogheten GMDSS (Global Maritime Distress and Safety) module moet naast een theorie examen ook een praktijktoets worden afgelegd. Kijk voor de examinerende instanties op www.agentschaptelecom.nl/scheepvaart/pleziervaart.Dit boek bevat de stof voor zowel de theorie voor het examen basiscertificaat als voor het examen GMDSS Module-B.Informatie over marifoongebruik, examens en registratie van de marifoon vindt u op www.agentschaptelecom.nl/scheepvaart/pleziervaart.Informatie over het examen Basiscertificaat Marifonie is te vinden op www.vamex.nl. Informatie over het examen GMDSS Module-B (Marcom-B) is te vinden op www.agentschaptelecom.nl/scheepvaart/pleziervaart.

Wil je het boek lezen?Marifonie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Marifonie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN