De Eerste Wereldoorlog 1914-1918

De Eerste Wereldoorlog 1914-1918 - John Keegan | Fthsonline.com

...roepen die vanuit de koloniën naar Europa werden gehaald, anderzijds op de gevechten die werkelijk in koloniën plaatsvonden zoals in Afrika, de Grote Oceaan en het Midden-Oosten ... De VS mengt zich in de strijd, 1917 - Duitsland Instituut ... . De schaal van deze buiten-Europese strijd viel echter in het niet bij de ... Na de Eerste Wereldoorlog ontbrandde er in de loop van de jaren '20 een ware propagandaslag over de verantwoordelijkheid voor het uitbreken van de oorlog. Het zou daardoor nog bijna 10 jaar duren voordat de Engelse regering besloot tot publicatie van 'British Documents on the Origins of the War, 1898-1914' . De Eerste Wereldoorlog ... De Eerste Wereldoorlog 1914 - 1918 ... . Het zou daardoor nog bijna 10 jaar duren voordat de Engelse regering besloot tot publicatie van 'British Documents on the Origins of the War, 1898-1914' . De Eerste Wereldoorlog 1914-1918 Embed Favoriet Afspeellijst. Embed. Kopieer embedcode. Geschiedenis examen: historisch overzicht (19 video's) Examenvideo's bij geschiedenis (vmbo) over het historisch overzicht vanaf 1900. Eindtermen: verzuiling, wereldoorlog, Hiroshima, D-day, Koude Oorlog. Datum: 2 ... De Eerste Wereldoorlog (1914-1918) In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit, die vier jaar zou duren. Door de industrialisatie, de wapenwedloop en het militarisme was de schade niet te overzien. In dit artikel kun je lezen over de oorzaken, de aanleiding, het verloop en de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Nieuws...

INFORMATIE

AUTEUR
John Keegan
DIMENSIE
9,74 MB
BESTANDSNAAM
De Eerste Wereldoorlog 1914-1918.pdf

OMSCHRIJVING

De Eerste Wereldoorlog is een wereldbrand die in nevelen gehuld blijft. De vaststelling komt ironisch genoeg van John Keegan zelf, de historicus die er volgens velen tot dusver het best in is geslaagd die krankzinnige strijd tussen naties inzichtelijk te maken. Keegan, vermaard om een superieure reeks militair-historische studies, concentreert zich in dit boek met name op het grootste mysterie van het drama: de koppige voortzetting van de loopgravenoorlog. Wat hield de naties en hun legers gaande? Waarom waren de generaals niet vindingrijker in wat achteraf moet worden aangemerkt als een halfcriminele onderneming? Keegan beantwoordt deze vragen en geeft een genuanceerde beschrijving van de verschrikkingen aan het front.

Wil je het boek lezen?De Eerste Wereldoorlog 1914-1918 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Keegan. Lezen De Eerste Wereldoorlog 1914-1918 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN